Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γ. Αδαμίδης: Η ΓΕΝΟΠ δεν παίρνει θέση υπέρ επιχειρηματικών συμφερόντων

Να συνεχιστεί η λειτουργία του ΑΗΣ Αμυνταίου, ζητούν με ανακοινώσεις τους σωματεία και συνδικαλιστές της ΔΕΗ. Καλούν την κυβέρνηση και τη διοίκηση της εταιρίας να διεκδικήσουν νέα άδεια λειτουργίας.

Γ. Αδαμίδης: Η ΓΕΝΟΠ δεν παίρνει θέση υπέρ επιχειρηματικών συμφερόντων

Ευπρόσδεκτες χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης προτάσεις προς τη διοίκηση της εταιρίας που βοηθούν την ένταξη του ΑΗΣ Αμυνταίου στον εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό.

Ο κορυφαίος συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των εργαζομένων της δημόσιας επιχείρησης με αφορμή δημοσίευμα του Euro2day.gr που βασίστηκε σε δηλώσεις του επανέρχεται και με γραπτή του ανακοίνωση διευκρινίζει μεταξύ άλλων: «Αν ο ΑΗΣ Αμυνταίου δεν συμπεριελήφθη στον εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό, τότε δεν έχει κανένα νόημα καμία πρόταση. Η ΓΕΝΟΠ και οι εργαζόμενοι δίνουμε αγώνα να ενταχθεί σε αυτόν. Προτάσεις που βοηθούν την εταιρία προς αυτή την κατεύθυνση είναι ευπρόσδεκτες. Η διοίκηση της εταιρίας πρέπει να αξιολογήσει όσες υφίστανται και να επιλέξει την πλέον συμφέρουσα», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Αδαμίδης με τις δηλώσεις του με αφορμή επιχειρηματικές προτάσεις που έχουν γίνει στην εταιρία για την περιβαλλοντική αναβάθμιση και λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων του Αμυνταίου σημειώνει ότι «η ΓΕΝΟΠ δεν ταυτίζεται με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα ούτε καν διατυπώνει υπόνοιες».

Ο ίδιος αποδίδει τον τίτλο στο ρεπορτάζ του Euro2day.gr, με το οποίο καταγράφηκαν οι θέσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας σε «εκτίμηση και επιλογή του δημοσιογράφου».

Το σίγουρο είναι ότι οι δηλώσεις του κ. Αδαμίδη προκάλεσαν αντιδράσεις στους κόλπους της ΓΕΝΟΠ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν την έκδοση της σημερινής ανακοίνωσης του ιδίου προηγήθηκε γραπτή παρέμβαση επτά μελών του διοικητικού συμβουλίου που εξελέγησαν με το ψηφοδέλτιο ΕΑΜΕ, οι οποίοι κάνουν γνωστό ότι διαχωρίζουν τη θέση τους από εκείνη του προέδρου της Ομοσπονδίας. Πρόκειται για τους Κ. Βαρσάμη, Γ. Βελισάρη, Γ. Βρέντζο, Κ. Μανιάτη, Δ. Μουντρίχα, Δ. Παπανδιρανό και Σ. Ρέλια, οι οποίοι τονίζουν: «Οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΔΕΗ αγωνίζονται για τη βιωσιμότητα και το μέλλον του ομίλου και οι θέσεις μας για όλα αυτά είναι εκφρασμένες στα Δ.Σ. και αποφασισμένες στα Συνέδρια της Ομοσπονδίας μας».

Με παρέμβαση της και η Ένωση Τεχνικών της ΔΕΗ δηλώνει ότι «στηρίζει τη συνέχιση της λειτουργίας του ΑΗΣ Αμυνταίου σε βάθος χρόνου (πέρα από το 2030 μέσα στον Όμιλο ΔΕΗ) και θα αγωνιστεί χωρίς να υπολογίσει κανένα κόστος, ανεξάρτητα από το αν θα πάρει τελικά την επέκταση των ωρών λειτουργίας ή όχι».

Επιπλέον, οι τεχνικοί καλούν την κυβέρνηση και τη διοίκηση να διεκδικήσουν νέα άδεια λειτουργίας.

Ωστόσο, η ΕΤΕ καλεί τη διοίκηση της εταιρίας να βάλει η επιχείρηση τα 70 με 100 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την αναβάθμιση, το εργοστάσιο να παραμείνει στην ιδιοκτησία της και την παραγόμενη ενέργεια να την πουλά στο χρηματιστήριο ενέργειας.

Με τη σειρά της και η Ένωση Διοικητικού και Οικονομικού Προσωπικού (ΕΔΟΠ) προτρέπει τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ να «πιέσει τη διοίκηση της εταιρία προκειμένου να κάνει την αναβάθμιση των μονάδων ώστε να παραμείνει σε λειτουργία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v