Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Με ξένο πετρελαϊκό κολοσσό χτυπούν (και) το Ιόνιο

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, κοινοπρακτικό σχήμα κάνουν τα Ελληνικά Πετρέλαια με ξένη μεγάλη εταιρία και υποβάλλουν σήμερα προσφορά για τις έρευνες και στο Ιόνιο. «Κλειδωμένη» η πρόταση για Κρήτη με Total και ExxonMobil.

ΕΛΠΕ: Με ξένο πετρελαϊκό κολοσσό χτυπούν (και) το Ιόνιο

Κίνηση-έκπληξη αναμένεται από τα Ελληνικά Πετρέλαια στους διεθνείς διαγωνισμούς για την παραχώρηση των δύο θαλάσσιων περιοχών νότια της Κρήτης και του Ιονίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, η ελληνική εταιρία κατεβαίνει μαζί με μεγάλο ξένο πετρελαϊκό κολοσσό και για το οικόπεδο του Ιονίου. Πρόκειται για άλλο όμιλο, δεν είναι δηλαδή κάποια από τις Total και ExxonMobil, με τις οποίες, όπως αναφέρουν πηγές, τα ΕΛΠΕ θα υποβάλουν προσφορές για τα δύο οικόπεδα νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Οι ίδιες πηγές του Euro2day.gr σημειώνουν ότι η νέα συνεργασία των ΕΛΠΕ με τον ξένο όμιλο θα ανακοινωθεί επίσημα τις επόμενες μέρες. Δηλαδή θα γίνει γνωστό το όνομα του νέου πετρελαϊκού ομίλου που φέρνουν στη χώρα μας τα στελέχη των Ελληνικών Πετρελαίων.

Μετά κι από αυτή την εξέλιξη φαίνεται ότι η μάχη για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες ανάβει για τα καλά. Σημειώνεται ότι στις 5:00 το απόγευμα λήγει η προθεσμία για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών στην ΕΔΕΥ, αναφορικά με τη διεκδίκηση των τριών θαλάσσιων περιοχών της Κρήτης και του Ιονίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v