Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις 21 Μαρτίου οι προσφορές για τρία κτίρια γραφείων της Βωβός

Τρία κτίρια που στο παρελθόν ήταν στην ιδιοκτησία του ομίλου Βωβού πωλεί η Εθνική Leasing. Σοβαρό ενδιαφέρον από εγχώριους και ξένους επενδυτές. Στα χαρτοφυλάκια «κόκκινων δανείων» των τραπεζών ψάχνουν χρυσάφι οι ΑΕΕΑΠ.

Στις 21 Μαρτίου οι προσφορές για τρία κτίρια γραφείων της Βωβός

Στις 21 Μαρτίου εκπνέει η προθεσμία κατάθεσης προσφορών για τα τρία μεγάλα ακίνητα του ομίλου Βωβού σε Μαρούσι και Αμπελοκήπους που πωλεί η Εθνική Leasing, συνολικής αξίας άνω των 36 εκατ. ευρώ. Το ενδιαφέρον των εγχώριων εταιρειών επενδύσεων ακινήτων (ΑΕΕΑΠ) θεωρείται δεδομένο, όπως και ξένων ομίλων που δραστηριοποιούνται στην εγχώρια αγορά real estate. Η διαδικασία προβλέπει πως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αγοράσουν είτε κάθε ακίνητο ξεχωριστά, είτε να αποκτήσουν τα τρία ακίνητα μαζί, με ένα ακόμα στα Βριλήσσια, με την κατάθεση ενιαίας προσφοράς.

Το πιο μεγάλο ακίνητο είναι το κτιριακό συγκρότημα επί της Λεωφόρου Κηφισίας 66 στο Μαρούσι, που σήμερα στεγάζονται τα γραφεία της Wind. Πρόκειται για συγκρότημα συνολικής επιφανείας 8.334 τετραγωνικών μέτρων, με τέσσερα υπόγεια (συνολικής επιφανείας 25.200 τ.μ. και 812 θέσεις στάθμευσης), που πωλείται με ελάχιστη προσφορά τα 21 εκατ. ευρώ. Το δεύτερο ακίνητο βρίσκεται στους Αμπελοκήπους, επί της οδού Πουλίου 6, και σήμερα στεγάζεται το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ). Η συνολική επιφάνεια του κτιρίου γραφείων και καταστημάτων αγγίζει τα 6.400 τ.μ. και αποτελείται από έξι ορόφους, ισόγειο με τέσσερα καταστήματα και τέσσερα υπόγεια με 191 θέσεις στάθμευσης. Η ελάχιστη τιμή πώλησης έχει οριστεί στα 13 εκατ. ευρώ.

Το τρίτο ακίνητο είναι οριζόντια ιδιοκτησία γραφειακών χώρων 4ου ορόφου, επιφάνειας 921 τ.μ. και 19 θέσεις στάθμευσης στο Β’ και Γ' υπόγειο, στην οδό Θεοφάνους 4 στην Αθήνα, με προβολή στη συμβολή της Λ. Αλεξάνδρας με τη Λ. Κηφισίας. Ως ελάχιστη τιμή πώλησης έχουν οριστεί τα 2,05 εκατ. ευρώ. Στην περίπτωση που οι επενδυτές θέλουν να αγοράσουν και τα τρία ακίνητα μαζί, θα πρέπει να καταθέσουν προσφορά για τέσσερα! Στο πακέτο ακινήτων θα προστεθεί και ακίνητο που βρίσκεται στη Λεωφόρο Πεντέλης, με ελάχιστη αξία το 1,35 εκατ. ευρώ. Συνολικά, δηλαδή, η τιμή εκκίνησης του πακέτου των τεσσάρων ακινήτων φτάνει τα 36,5 εκατ. ευρώ.

Στελέχη της αγοράς real estate υποστηρίζουν πως οι τράπεζες, εκτός από τα πακέτα «κόκκινων δανείων» που συνοδεύονται από ακίνητα, πρόκειται μέσα στο 2018 να βγάλουν και άλλα πακέτα, αντίστοιχα με αυτό των κτιρίων γραφείων του ομίλου Βωβού. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το αξιόλογο χαρτοφυλάκιο της Ektasis Development, για το οποίο έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον χωρίς να έχουν προχωρήσει με ταχύτητα οι διαδικασίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v