Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου: Επέστρεψε σε κερδοφορία το 2017

Τα σχέδια του γνωστού κλωστοϋφαντουργικού ομίλου που το 2017 κατάφερε να επιστρέψει σε κερδοφόρο πορεία. Τι απαντά στις ερωτήσεις του Euro2day.gr ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης εταιρείας Δημήτρης Πολύχρονος.

Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου: Επέστρεψε σε κερδοφορία το 2017

Μετά την περυσινή επιστροφή στην κερδοφορία, η Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου ξεκίνησε ανοδικά τη φετινή χρονιά και μελετά το ενδεχόμενο υλοποίησης επενδυτικού προγράμματος με στόχο την αύξηση της παραγωγικής της δυναμικότητας, τη βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων της και την μείωση του κόστους παραγωγής.

«Όπως είχε διαφανεί και από τα αποτελέσματα του πρώτου περυσινού εξαμήνου, το 2017 ήταν για εμάς μια πολύ ικανοποιητική χρονιά, καθώς καταφέραμε μετά από πολλά χρόνια να επιστρέψουμε στην κερδοφορία. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών σημείωσε μια αύξηση γύρω στο 20% σε σύγκριση με το 2016, ενώ με κέρδη έκλεισε τόσο η μητρική εταιρεία (κλωστήριο), όσο και η θυγατρική που δραστηριοποιείται στο χώρο των εκκοκκιστηρίων».

Αυτά δήλωσε στο Euro2day.gr ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης εταιρείας κ. Δημήτρης Πολύχρονος, συμπληρώνοντας: «Μας χαροποιεί το γεγονός ότι το εγχείρημα επαναλειτουργίας του κλωστηρίου της Ναυπάκτου έχει συνοδευτεί μέχρι τώρα από ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Σε καμιά περίπτωση δεν αγνοούμε τις υπάρχουσες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία και ο κλωστοϋφαντουργικός κλάδος, ωστόσο το κλωστήριο σήμερα είναι κερδοφόρο, δημιούργησε θέσεις εργασίας, δουλεύει στο 100% της παραγωγικής του δυναμικότητας και το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεών του κατευθύνεται στο εξωτερικό. Φέτος μάλιστα, το συγκεκριμένο ποσοστό αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω.

Για τους λόγους αυτούς άλλωστε, μελετούμε το ενδεχόμενο υλοποίησης επένδυσης με στόχο -μεταξύ άλλων- την αύξηση της παραγωγικής μας δυναμικότητας κατά περίπου 35%-40%. Η απόφασή μας συναρτάται με την ένταξή μας σε επιδοτούμενο πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο αναφέρεται στη μεταποίηση αγροτικής παραγωγής σε μη αγροτικό προϊόντα. Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί μέσα στη φετινή χρονιά».

Σε ότι αφορά την πορεία της Κλωστοϋφαντουργίας Ναυπάκτου μέσα στο 2018, οι πρώτες ενδείξεις φαίνεται να είναι θετικές. «Αγοράσαμε ήδη από το φθινόπωρο το σύνολο των ετήσιων αναγκών μας σε βαμβάκι και μάλιστα σε τιμές καλύτερες από τις τρέχουσες. Η φετινή ποιότητα του ελληνικού βαμβακιού ήταν όχι απλώς καλή, αλλά εξαιρετική, γεγονός που θα βοηθήσει το σύνολο του κλάδου.

Σε ότι αφορά το ύψος των πωλήσεών μας, κατά το πρώτο δίμηνο πηγαίνουμε καλύτερα από πέρυσι, τόσο σε όγκο, όσο και σε τιμές. Βέβαια, βρισκόμαστε μόλις στον τρίτο μήνα του έτους και πάντα θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί για το τι θα μπορούσε να συμβεί στο μέλλον», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Δημήτρης Πολύχρονος.

Ρωτήσαμε τέλος τον διευθύνοντα σύμβουλο της Κλωστοϋφαντουργίας Ναυπάκτου για το πώς αντιμετωπίζουν την ελληνική κλωστοϋφαντουργία οι ευρωπαίοι πελάτες της. «Αυτό που διαπιστώνω με χαρά είναι ότι οι ευρωπαίοι εκτιμούν την ποιότητα των προϊόντων, την αμεσότητα ανταπόκρισης, την εντιμότητα και τη συνέπεια των ελληνικών εταιρειών. Πρόκειται για μια επιτυχία στην οποία συνέβαλαν εδώ και πολλά χρόνια όλες οι εγχώριες κλωστοϋφαντουργίες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που καταφέρνουμε να πουλάμε σε υψηλότερες τιμές σε σχέση π.χ. με τους τούρκους ανταγωνιστές μας. Νομίζω πως κάτω από μια σειρά προϋποθέσεων, η ελληνική κλωστοϋφαντουργία μπορεί να επανέλθει σε κερδοφόρο πορεία και να ανακάμψει» κατέληξε ο κ. Πολύχρονος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v