Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δύο οικόπεδα πωλεί η ΟΤΕ Estate

Αρκετά οικόπεδα και κτίρια σε ολόκληρη την Ελλάδα έχει βγάλει προς πώληση η θυγατρική του ΟΤΕ, που διαχειρίζεται τεράστιο χαρτοφυλάκιο, αξίας άνω των 800 εκατ. ευρώ. Τα 2.292 οικόπεδα και τα 2.410 κτίρια που διαχειρίζεται.

Δύο οικόπεδα πωλεί η ΟΤΕ Estate

Στις 28 Μαρτίου θα υποβληθούν οι προσφορές, μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικών διαγωνισμών της CosmoOne, για δύο από τα οικόπεδα που πωλεί η ΟΤE Ακίνητα (OTE Estate), η θυγατρική του ΟΤΕ με το τεράστιο χαρτοφυλάκιο ακινήτων του Οργανισμού.

Πρόκειται για οικόπεδο 370 τετραγωνικών μέτρων (τ.μ.) στο Παλαιό Φάληρο, επί της οδού Τερψιχόρης 5, και οικόπεδο 180 τ.μ. στην Κομοτηνή.

Η θυγατρική του OΤΕ έχει προς πώληση και αρκετά άλλα -μεγαλύτερα- οικόπεδα, όπως ακίνητο επιφάνειας 410 τ.μ. στο κέντρο της πόλης των Χανίων, επί της οδού Σφακιών, ανάμεσα στις εμπορικές οδούς Τζανακάκη και Αποκορώνου, στις Νέες Παγασές Βόλου με πρόσωπο επί των οδών Λυδίας, Αθηναΐδας και Δικαιόπολης, επιφανείας 1.393,92 τ.μ., στο Δημοτικό Διαμέρισμα Πεύκα στο Δήμο Νεάπολης - Συκεών, στη συμβολή των οδών Αγίας Τριάδος και παρόδου Παπάφη, επιφανείας 628,5 τ.μ..

Στον ίδιο κατάλογο περιλαμβάνεται και ακίνητο στον οικισμό Αγίας Τριάδας του Δήμου Θερμαϊκού, με πρόσωπο επί της παραλιακής οδού Ποσειδώνος. Επί του οικοπέδου, συνολικής επιφάνειας 4.120,42 τ.μ., υφίστανται τέσσερα παλαιά, ανεξάρτητα, μη αποπερατωμένα κτίσματα, συνολικής επιφάνειας 421,08 τ.μ.

Στον κατάλογο των προς πώληση ακινήτων περιλαμβάνονται και αρκετά κτίρια σε Ζάκυνθο, Εδεσσα, Αργοστόλι, Σύμη κ.ά. Υπενθυμίζεται πως ένα από τα σημαντικότερα ακίνητα της εταιρείας, το ιστορικό κτίριο του OΤΕ στην οδό Σταδίου, είχε πωληθεί πέρυσι σε εταιρεία συμφερόντων του επιχειρηματία Θ. Δουζόγλου.

Η OΤΕ Estate διαθέτει σημαντική ακίνητη περιουσία, εμπορικής αξίας περίπου 0,82 δισ. ευρώ, βάσει της εκτίμησης που είχε γίνει στο τέλος του 2016 από την εταιρεία συμβούλων/εκτιμήσεων ακινήτων NAI HELLAS.

Στην παρουσίαση της OTE Estate αναφέρεται πως η ακίνητη περιουσία περιλαμβάνει σημαντικά οικόπεδα- γήπεδα σε όλη την ελληνική επικράτεια, σε στρατηγικές θέσεις, με την πλειονότητα των κτιρίων στα πλέον εμπορικά σημεία μεγάλων και μικρών πόλεων.

Η περιουσία της εταιρίας περιλαμβάνει: 2.292 οικόπεδα συνολικής επιφανείας 9,26 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων (τ.μ.), εκ των οποίων έχουν κατασκευαστεί 2.410 κτίρια συνολικής δομημένης επιφανείας 1,12 εκατ. τ.μ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v