Καμία προσφορά για το 5% του ΟΤΕ

Στα χέρια της γερμανικής Deutsche Telekom βρίσκεται η τύχη του 5% του ΟΤΕ που πωλεί το ΤΑΙΠΕΔ. Η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τρίτους επενδυτές εξέπνευσε χωρίς να υπάρξει προσφορά. Τι προβλέπει η συμφωνία μετόχων.

Καμία προσφορά για το 5% του ΟΤΕ

Χωρίς να κατατεθεί προσφορά παρήλθε η προθεσμία που είχε θέσει το ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του 5% του ΟΤΕ. Ετσι, με βάση τη συμφωνία μετόχων μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της Deutsche Telekom, που ελέγχει το 40% του οργανισμού, το ΤΑΙΠΕΔ θα καλέσει τους Γερμανούς ώστε, αν το επιθυμούν, να ασκήσουν το δικαίωμα που έχουν και να αποκτήσουν το πρόσθετο 5%. Η τιμή στην οποία μπορούν να αποκτήσει η Deutsche Telekom το 5% είναι η μέση τιμή της μετοχής του ΟΤΕ στις τελευταίες 20 συνεδριάσεις. Εχουν, μάλιστα, προθεσμία 30 ημερών ώστε να απαντήσουν αν θα ασκήσουν το συγκεκριμένο δικαίωμα.

Οπως έχει γράψει το Euro2day.gr, οι Γερμανοί αναμένεται να ασκήσουν το δικαίωμα και να αποκτήσουν το 5% του ΟΤΕ σε μια κίνηση καλής θέλησης ώστε να στηρίξουν και τους στόχους εσόδων του ελληνικού προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων που είναι εξαιρετικά φιλόδοξοι για το 2018. Το 5% του ΟΤΕ αποτιμάται σήμερα κοντά στα 280 εκατ. ευρώ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v