Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη-ρεκόρ αναμένει για το έτος χρήσης η Κωτσόβολος

Στα 13 εκατ. ευρώ τοποθετούν οι εκτιμήσεις την προ φόρων κερδοφορία για την τρέχουσα χρήση. Ισχυρή ανάπτυξη πωλήσεων κατά 23% στο εννεάμηνο. Τι δηλώνει ο CEO A. Αθανασόπουλος.

Κέρδη-ρεκόρ αναμένει για το έτος χρήσης η Κωτσόβολος

Προ φόρων κερδοφορία της τάξης των 13 εκατ. ευρώ στη χρήση 2017-2018 (που λήγει τον Απρίλιο) αναμένεται να παρουσιάσει η αλυσίδα Κωτσόβολος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του CEO του ομίλου κ. Α. Αθανασόπουλου, τις οποίες διατύπωσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg. 

Σημειώνεται ότι κατά την προηγούμενη χρήση, η προ φόρων κερδοφορία της Κωτσόβολος διαμορφώθηκε στα 9,5 εκατ. ευρώ, ενώ από το 2013 έως σήμερα η αλυσίδα έχει καταφέρει να καλύψει τις ζημίες (5,2 εκατ. ευρώ), να παράξει αυξανόμενη κερδοφορία, πραγματοποιώντας παράλληλα επενδύσεις. Σύμφωνα δε με τις δηλώσεις του κ. Αθανασόπουλου, στο εννεάμηνο της χρήσης, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 23%.

Η παραπάνω «διαδρομή» της Κωτσόβολος, την κατέταξε δε στην πρώτη θέση ανάμεσα στις θυγατρικές του βρετανικού ομίλου Dixon's, στον οποίο ανήκει από τις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Κωτσόβολος συνέχισε τις επενδύσεις τη φετινή χρονιά (ύψους 4 εκατ. ευρώ). Επίσης, αν και μείωσε τον αριθμό των καταστημάτων σε 94 (προκειμένου να αυξήσει την αποτελεσματικότητα του δικτύου της), σήμερα απασχολεί 2.100 εργαζόμενους έναντι 1.700 μία 3ετία πριν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v