Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυο νέα πακέτα κόκκινων δανείων θα πουλήσει η Alpha Bank

Η αξία του πακέτου των κόκκινων δανείων με εξασφαλίσεις δεν θα ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τη διοίκηση της τράπεζας. Πρόοδος στο «μέτωπο» των καταθέσεων. Σε δυο επίπεδα αποδίδουν οι πλειστηριασμοί. Τι ειπώθηκε για το θέμα της Bad Bank.

Δυο νέα πακέτα κόκκινων δανείων θα πουλήσει η Alpha Bank

Την αισιοδοξία τους ότι οι στόχοι μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων για το 2018 είναι απολύτως εφικτοί εξέφρασαν τα στελέχη της Alpha Bank κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των επενδυτών ενώ αποκάλυψαν ότι η τράπεζα θα προχωρήσει τα τελευταία δύο 3μηνα του έτους σε πωλήσεις δύο νέων πακέτων μη εξυπηρετούμενων δανείων με και χωρίς εξασφαλίσεις.

Η αξία του πακέτου των μη εξυπηρετούμενων δανείων με εξασφαλίσεις εκτιμήθηκε ότι δεν θα ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ.

Σημαντικά εργαλεία τα οποία στηρίζουν το δύσκολο έργο της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων χαρακτήρισαν τα στελέχη της τράπεζας τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς αλλά και την νέα δομή των ρυθμίσεων, οι οποίες είναι πλέον μακροπρόθεσμου χαρακτήρα.

Σε ό,τι αφορά τους πλειστηριασμούς τόνισαν πως αποδίδουν σε δύο επίπεδα: αφενός αυξάνονται οι ρευστοποιήσεις περιουσιακών στοιχείων αφετέρου οδηγούν μεγάλο ποσοστό των δανειοληπτών έστω και στο παρά πέντε σε ρύθμιση του δανείου τους.

Στο μέτωπο των καταθέσεων διαπίστωσαν ότι υπάρχει πρόοδος μικρή μεν ωστόσο η περαιτέρω χαλάρωση των capital controls θα ενισχύσει έτι περαιτέρω την εμπιστοσύνη των καταθετών.

Bad bank

Τα υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας τόνισαν ότι η ιδέα ίδρυσης Bad Bank είναι προς την σωστή κατεύθυνση καθώς θα στηρίξει σημαντικά την τιτάνια προσπάθεια μείωσης των κόκκινων δανείων. Το γεγονός ότι ξεκίνησε αυτή η συζήτηση είναι θετικό ωστόσο για να επιτευχθεί το εγχείρημα χρειάζεται πολύ δρόμο και αρκετές εγκρίσεις, τόνισαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v