Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Πουλάει καταστήματα και οικόπεδο στο South Polis

Υπογράφηκε προσύμφωνο με ενδιαφερόμενο επενδυτή για την πώληση της ΑΕΠ Αττικής ΙΙ, η οποία έχει στην κατοχή της το οικόπεδο του South Polis καθώς και καταστήματα που μισθώνονται σε Village, Jumbo, Arrow Shipping και D.V.D Bank.

Alpha Bank: Πουλάει καταστήματα και οικόπεδο στο South Polis

Στην πώληση καταστημάτων στο εμπορικό κέντρο South Polis καθώς και οικοπέδου πάνω στο οποίο έχει ανεγερθεί το συγκρότημα εμπορικών χρήσεων προχωρά ο όμιλος Alpha Bank.

Όπως προκύπτει από τις αναλυτικές οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2017, η Alpha Βank και η θυγατρική της εταιρία, Alpha Group Investments Ltd, υπέγραψαν με ενδιαφερόμενο επενδυτή προσύμφωνο (memorandum of understanding) για την πώληση της εταιρίας ΑΕΠ Αττικής ΙΙ A.E. και προχώρησαν σε διαπραγματεύσεις για τη συγκεκριμενοποίηση των όρων της πώλησης.

Οι κύριοι όροι μεταβίβασης του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΕΠ Αττικής ΙΙ A.E. συμφωνήθηκαν με τον εν λόγω επενδυτή ενός του τετάρτου τριμήνου της προηγούμενης χρήσης και εκτιμάται ότι η πώληση θα ολοκληρωθεί εντός της φετινής χρονιάς.

Η ΑΕΠ Αττικής ΙΙ έχει στην κατοχή της οικόπεδο συνολικής έκτασης 16,8 στρεμμάτων, πάνω στο οποίο έχει ανεγερθεί το εμπορικό κέντρο South Polis από τη Βωβός. Επιπρόσθετα, κατέχει κτήριο εντός του οικοπέδου επιφάνειας 14.573 τ.μ και 738 θέσεις στάθμευσης, το οποίο αποτελεί αντικείμενο χρηματοδοτικής μίσθωσης από την Alpha Leasing και υπομισθώνεται στις εταιρείες Village Roadshow Ελλάς, Jumbo και Βρεττάκος BP- Κεχαγιόγλου

Τέλος κατέχει οριζόντια ιδιοκτησία στο ίδιο συγκρότημα, συνολικής επιφάνειας 910 τ.μ , η οποία είναι μισθωμένη στις Arrow Shipping Hellas και D.V.B Bank.

Η Alpha Bank απέκτησε άμεση πλειοψηφική συμμετοχή ύψους 99,74% στην ΑΕΠ Αττικής ΙΙ Α.Ε. στο τέταρτο τρίμηνο του 2017, μέσω κεφαλαιοποίησης του δανείου που είχε χορηγηθεί στην εταιρία. Με δεδομένο δε ότι υπογράφηκε προσύμφωνο και οριστικοποιήθηκαν οι όροι πώλησης η Alpha ταξινόμησε τη συμμετοχή της στην ΑΕΠ Αττικής ΙΙ κατεχόμενα προς πώληση περιουσιακά στοιχεία.

Η συμμετοχή αποτιμήθηκε στη χαμηλότερη τιμή μεταξύ της λογιστικής και της εύλογης αξίας τους μείον τα έξοδα πώλησης, αναγνωρίζοντας ως ζημιά στα αποτελέσματα τη διαφορά που ανήλθε σε 17,12 εκατ. ευρώ. Η λογιστική αξία της συμμετοχής, μετά την προαναφερθείσα αποτίμηση, ανέρχεται σε 21.78 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v