Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών: Στα 23 εκατ. τα κέρδη το 2017

Η εταιρεία προβλέπεται να προχωρήσει στην καταβολή προμερίσματος μετά από απόφαση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης που θα λάβει χώρα αργότερα εντός του έτους. Οι προοπτικές και οι προβλέψεις για τις επενδύσεις.

ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών: Στα 23 εκατ. τα κέρδη το 2017

Η ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών ΑΕ, κάτοχος του 51% των μετοχών της ΑΔΜΗΕ Α.Ε, ανακοίνωσε σήμερα ελεγμένα αποτελέσματα σύμφωνα με τα ΔΠΧΠ για την περίοδο 1 η Φεβρουαρίου 2017-31 Δεκεμβρίου 2017.

Ειδικότερα, για τον ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 23 εκατ. ευρώ το 2017 ενώ προβλέπεται και καταβολή προμερίσματος μετά από απόφαση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης που θα λάβει χώρα αργότερα εντός του έτους.

Επιπλέον, ο ΑΔΜΗΕ A.E. ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 61,7 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων  χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) στα 172 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 13,1% σε σχέση με πέρυσι.

Αντίστοιχα οι Επενδυτικές δαπάνες ανήλθαν στα  70,1 εκατ. ευρώ.

Προοπτικές

Κεντρικό στοιχείο στον σχεδιασμό της ΑΔΜΗΕ ΑΕ είναι η υλοποίηση επενδύσεων ύψους 1 δισ. ευρώ περίπου έως το 2021. Η Διοίκηση του Διαχειριστή σε στενή συνεργασία με την ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών και τον στρατηγικό επενδυτή State Grid Corporation of China παραμένει προσηλωμένη στην επιτάχυνση του επενδυτικού προγράμματος όπως αποτυπώνεται στο νέο Δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης.

Η επιτάχυνση μεγάλων έργων αντανακλάται ήδη στην ταχύτατη ολοκλήρωση της Α’ Φάσης της Διασύνδεσης των Κυκλάδων, την απόφαση του ΔΣ για επίσπευση κατά δυο χρόνια (2020 αντί 2022) της Γ’ Φάσης της Διασύνδεσης των Κυκλάδων και την ενσωμάτωση του νέου κύματος διασυνδέσεων των νησιών. Θα πρέπει επίσης να υπογραμμιστεί ότι το επιτυχημένο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της ΑΔΜΗΕ ΑΕ που λαμβάνει χώρα κατά το Α’ τρίμηνο του 2018 θα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση των λειτουργικών δαπανών κατά 8,5 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση από το 2019 κι εφεξής.

Σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις της ΑΔΜΗΕ ΑΕ, τα καθαρά κέρδη το 2021 (δηλαδή στο τέλος της τρέχουσας Ρυθμιστικής Περιόδου) θα διαμορφωθούν στα 85 εκατ. ευρώ περίπου και τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDA) θα διαμορφωθούν στα 220 εκατ. Ευρώ κατά την ίδια περίοδο.

Η ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών ΑΕ κατέχει το 51% των μετοχών της ΑΔΜΗΕ ΑΕ και η συμμετοχή της λογίζεται με τη μέθοδο της καθαρής θέσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v