Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε τροχιά το plan b για την Εθνική Ασφαλιστική

«Έχουμε δεσμευθεί στο πλάνο αναδιάρθρωσης ότι θα πουληθεί το 75% της εταιρείας και δεν υπάρχει περίπτωση αυτό να αλλάξει», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης. Ερχεται νέα πώληση NPLs με εξασφαλίσεις.

Σε τροχιά το plan b για την Εθνική Ασφαλιστική

«Πρόθεσή μας είναι να ολοκληρωθεί η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής εντός του έτους και εξετάζουμε όλες τις εναλλακτικές λύσεις», τόνισαν τα υψηλόβαθμα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας στην ενημέρωση προς τους επενδυτές και επεσήμαναν ότι σήμερα λήγει η προθεσμία όσον αφορά την Exin και πρόσθεσαν ότι η εταιρεία καταγράφει εξαιρετικές επιδόσεις.

«Έχουμε δεσμευθεί στο πλάνο αναδιάρθρωσης ότι θα πουληθεί το 75% της εταιρείας και δεν υπάρχει περίπτωση αυτό να αλλάξει», απάντησε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης σε ερώτηση αν υπάρχει περιθώριο μη πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Σε ό,τι αφορά τις κινήσεις με στόχο την μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων τα στελέχη της διοίκησης αποκάλυψαν ότι μετά την πώληση του πακέτου των κόκκινων καταναλωτικών δανείων χωρίς εξασφαλίσεις, εντός του 2ου εξαμήνου του 2018 θα βγει προς πώληση πακέτο μη εξυπηρετούμενων δανείων με εξασφαλίσεις. Από αυτά 600 εκατ ευρώ βρίσκονται εντός ισολογισμού.

Το 2019 με βάση τους στόχους που έχουν υποβληθεί στον SSM τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (NPE`s) πρέπει να μειωθούν στα 13 δισ. ευρώ, ωστόσο τα στελέχη της διοίκησης προέβλεψαν ότι τα NPEs το ίδιο έτος θα περιορισθούν στην περιοχή των 10 δισ. ευρώ και η Εθνική Τράπεζα θα είναι η μόνη που θα έχει μειώσει σε τόσο σημαντικό βαθμό τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα. Κι αυτό θα επιτευχθεί με την εφαρμογή πιο επιθετικών κινήσεων όπως οι πλειστηριασμοί και οι ρευστοποιήσεις. Για το 2018 το πλάνο της τράπεζας προβλέπει μείωση των NPEs κατά 2 δισ. ευρώ.

Αναφορά έγινε και στην κοινή προσπάθεια των τεσσάρων συστημικών τραπεζών στο πλαίσιο του πακέτου μη εξυπηρετούμενων δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων Solar, η ανάθεση της διαχείρισης των οποίων δόθηκε στην Dobank. «Τέλος Απριλίου θα ξεκινήσει η μεταφορά των δανείων», τόνισαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v