Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπερκάλυψη πάνω από 2 φορές για το ομολογιακό της ΓΕΚΤΕΡΝΑ

Οι εγγραφές για το ομολογιακό των 120 εκατ. έφτασαν τα 249,2 εκατ. ευρώ, ενώ το επιτόκιο έκλεισε στο 3,95%. Πού θα διατεθούν τα κεφάλαια που θα αντληθούν.

Υπερκάλυψη πάνω από 2 φορές για το ομολογιακό της ΓΕΚΤΕΡΝΑ

Ξεπέρασε τις 2 φορές η υπερκάλυψη του ομολογιακού δανείου της ΓΕΚΤΕΡΝΑ, σύμφωνα με την ανακοίνωση των τεσσάρων κύριων αναδόχων της έκδοσης.

Οι εγγραφές για το ομολογιακό των 120 εκατ. έφτασαν τα 249,2 εκατ. ευρώ, ενώ το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 3,95%.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έκδοση υπερκαλύπτεται με πάρα πολύ μεγάλη συμμετοχή του «retail», δηλαδή ιδιωτών επενδυτών.

Τα νέα κεφάλαια που θα αντληθούν από το ομολογιακό δάνειο, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο, θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και την αναχρηματοδότηση δανεισμού.

H ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο

Η Εθνική Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ, η ALPHA BANK, η Τράπεζα Πειραιώς και η Eurobank ως Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι της Δημόσιας Προσφοράς για την Έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου και την εισαγωγή των ομολογιών της ΓΕΚΤΕΡΝΑ προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Οργανωμένης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Προσφοράς στις 29.03.2018, ανακοινώνουν ότι διατέθηκαν συνολικά 120.000 κοινές ανώνυμες ομολογίες της Εταιρείας με ονομαστική αξία €1.000 εκάστη (οι Ομολογίες) με συνέπεια την άντληση κεφαλαίων ύψους €120.000.000.

Η συνολική ζήτηση που εκδηλώθηκε από επενδυτές οι οποίοι συμμετείχαν στη Δημόσια Προσφορά ανήλθε σε 249,2  εκατ. ευρώ.

Η τελική απόδοση των Ομολογιών ορίστηκε σε 3,95%, το επιτόκιο των Ομολογιών σε 3,95% και η τιμή διάθεσης των Ομολογιών σε €1.000 εκάστη, ήτοι 100% της ονομαστικής αξίας της.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v