Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποζημίωση από Exin ετοιμάζεται να ζητήσει η ΕΤΕ

Τη ζημία στο «σήμα» της μεγαλύτερης ασφαλιστικής της χώρας εξετάζει η Εθνική. Η απόδειξη «ύπαρξης κεφαλαίων» που δεν δόθηκε ποτέ και οι επόμενες κινήσεις.

Αποζημίωση από Exin ετοιμάζεται να ζητήσει η ΕΤΕ

Το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά εναντίον της Exin Partners, εξαιτίας της ζημίας που υπέστη το brand της Εθνικής Ασφαλιστικής, εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά το ναυάγιο της κοινοπραξίας να ανταποκριθεί στην προσφορά που είχε κάνει την Άνοιξη του 2017 για την εξαγορά του 75% των μετοχών της Εθνικής Ασφαλιστικής. Πηγές με γνώση του θέματος αναφέρουν στο Euro2day.gr ότι η πολύμηνη καθυστέρηση και η αδυναμία της κοινοπραξίας να αντεπεξέλθει στη συμφωνία με την Εθνική έχουν προκαλέσει με έμμεσο τρόπο ζημία στο brand της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της χώρας.

Καμία συναλλαγή

Όσον αφορά τις πληροφορίες ότι η κοινοπραξία της Exin-Calamos είχε καταθέσει εγγυητική αμέσως μετά τη συμφωνία με τον όμιλο της Eθνικής Tράπεζας, πηγές επισημαίνουν ότι δεν υπήρξε ποτέ προκαταβολή από την πλευρά του προτιμητέου αγοραστή. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο αγοραστής είχε καταθέσει έγγραφο «απόδειξης κεφαλαίων», με δέσμευση ότι θα καταβάλει το τίμημα, ωστόσο δεν έκανε ποτέ αίτηση στην Τράπεζα της Ελλάδος για να πάρει την έγκριση, μετά τον έλεγχο της οικονομικής του κατάστασης από την εποπτική αρχή.

Νέος γύρος

Κι ενώ οι νομικές υπηρεσίες της τράπεζας θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να κινηθούν νομικά το προσεχές διάστημα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις με τον δεύτερο υποψήφιο επενδυτή (σ.σ. που είχε καταθέσει δεσμευτική προσφορά), τον κινεζικό όμιλο Fosun.

Από τη πλευρά των Κινέζων εκδηλώθηκε τις προηγούμενες ημέρες, με τον πλέον επίσημο τρόπο, το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής. Η διοίκηση της Eθνικής Tράπεζας ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό ότι θα εξετάσει όλες τις εναλλακτικές λύσεις, με στόχο να τηρήσει τη δέσμευσή της στην DG Comp, όπως αποτυπώνεται στο πλάνο αναδιάρθρωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v