Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

NotosCom: Κοντά σε συμφωνία αναδιάρθρωσης τράπεζες και Pillarstone

Κούρεμα απαιτήσεων έως 75%, φρέσκια χρηματοδότηση και νέο επιχειρησιακό μοντέλο προβλέπει το πλάνο των πιστωτριών τραπεζών και της πλατφόρμας για τον εμπορικό όμιλο NotosCom.

NotosCom: Κοντά σε συμφωνία αναδιάρθρωσης τράπεζες και Pillarstone

Με αυξημένο τον «λογαριασμό» έναντι του σημείου των αρχικών διαπραγματεύσεων φαίνεται ότι κλείνει η συμφωνία αναδιάρθρωσης των δανειακών υποχρεώσεων του εμπορικού ομίλου NotosCom, της οικογένειας Παπαέλληνα, μεταξύ των πιστωτριών τραπεζών και της Pillarstone.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιστώτριες τράπεζες συμφωνούν σε κούρεμα απαιτήσεων σε ποσοστό 75% (επί συνόλου 152 εκατ. ευρώ δανεικών υποχρεώσεων του ομίλου) αλλά και στην εισφορά «φρέσκου χρήματος» ύψους 25 εκατ. ευρώ από κοινού με την Pillarstone, η οποία αναμένεται να αναλάβει τη διαχείριση της αναδιάρθρωσης.

Η νέα χρηματοδότηση προβλέπεται να χορηγηθεί σε στάδια και εφόσον ακολουθηθεί το πλάνο λειτουργικής αναδιάρθρωσης του ομίλου. Επικεφαλής της διοίκησης παραμένει η οικογένεια Παπαέλληνα και ειδικότερα ως πρόεδρος ο κ. Μιχάλης Παπαέλληνας, ωστόσο στο management θα προστεθούν στελέχη που θα εγκρίνουν Pillarstone και τράπεζες.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος NotosCom δραστηριοποιείται στη χονδρική και λιανική εμπορία καλλυντικών και ενδυμάτων, διαθέτει δίκτυο πολυκαταστημάτων σε Ελλάδα και Βουλγαρία, αλλά και πολυκατάστημα με είδη οικιακού εξοπλισμού.

Το 2016, οι πωλήσεις υποχώρησαν στα 114,7 εκατ. ευρώ ενώ οι ζημίες προ φόρων την ίδια περίοδο διαμορφώθηκαν σε 6,8 εκατ. ευρώ (από ζημίες 8,9 εκατ. ευρώ το 2015). Οι συνολικές ζημίες μετά από φόρους της εταιρείας για το 2016, όπως αναφέρεται στις λογιστικές καταστάσεις, ανήλθαν στο ποσό 14,251 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 12,169 εκατ. ευρώ το 2015.

Ο όμιλος NotosCom δημιουργήθηκε το 2001 από συγχωνεύσεις οκτώ ιστορικών εταιρειών: τα πολυκαταστήματα Αφοί Λαμπρόπουλοι που ξεκίνησαν το 1906 και μετεξελίχθηκαν στην αλυσίδα notosgalleries, τα καλλυντικά CAP Cosmetics, Παπαέλληνας Καταναλωτικά και Παπαέλληνας Συμμετοχική και οι εταιρείες Σπόρτσμαν, Αταλάντη, Αταλάντα και Ένδυση.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v