Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική Ασφαλιστική: Ανοίγει το data room

Ένα χρόνο πίσω επιστρέφει ο διαγωνισμός. Δικαίωμα υποβολής νέων δεσμευτικών προσφορών σε όσους υπέβαλαν πέρσι. Fosun και Gongbao εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Τυπικά εντός και η Exin.

Εθνική Ασφαλιστική: Ανοίγει το data room

Ένα χρόνο πίσω επιστρέφει ο διαγωνισμός για την πώληση τουλάχιστον 75% του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Ασφαλιστικής, μετά την αδυναμία της Exin να υλοποιήσει τη σύμβαση αγοράς, την οποία είχε υπογράψει με την Εθνική Τράπεζα, ως προτιμητέος επενδυτής.

Η Εθνική έχει ενημερώσει όσους υπέβαλαν στο πλαίσιο του διαγωνισμού δεσμευτικές προσφορές ότι η διαδικασία ανοίγει εκ νέου και μπορούν να καταθέσουν νέες δεσμευτικές, αφού διενεργήσουν οικονομικό και νομικό έλεγχο στα στοιχεία ισολογισμού της 31ης Δεκεμβρίου 2017. Το virtual data αναμένεται να ανοίξει εντός των επόμενων ημερών (σ.σ πιθανότερη ημερομηνία η 18η Απριλίου). Στόχος είναι οι δεσμευτικές προσφορές να υποβληθούν εντός Μαίου.

Παρόντες στην επανεκκίνηση του διαγωνισμού δηλώνουν Fosun και Gongbao, ενώ ο τρίτος κινεζικός όμιλος (Wintime) δεν έχει εκδηλώσει, σύμφωνα με στελέχη της τράπεζας, ενδιαφέρον επανόδου στο project. Τυπικά, εντός της διαδικασίας παραμένει και η Exin, εφόσον βρει τα κεφάλαια και μια δομή συναλλαγής, η οποία να πληροί τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η ΤτΕ.

Στόχος της Εθνικής, όπως τον έθεσε ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Λ. Φραγκιαδάκης είναι «η πώληση να λάβει χώρα το συντομότερο δυνατόν, με θετική επίπτωση για την τράπεζα». Ο ίδιος βέβαια σημείωσε ότι η Εθνική Ασφαλιστική είναι σε πολύ καλή κατάσταση, εξέλιξη που δίνει περιθώρια ευελιξίας στην τράπεζα.

Σημειώνεται ότι η Εθνική έχει αποτιμημένη την ασφαλιστική στα βιβλία της με 750 εκατ. ευρώ και δεν σχημάτισε πρόβλεψη απομείωσης στη χρήση του 2017. Με τις περσινές βελτιωτικές προσφορές, Fosun και Exin αποτίμησαν το 100% της εταιρείας, μαζί με την 15ετή σύμβαση bancassurance, πάνω από 800 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v