Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Elval-Halcor: Νέος στόχος οι πωλήσεις κερμάτων στο εξωτερικό

Η Elval-Halcor θα επαναλειτουργήσει τη νεοαποκτηθείσα μονάδα της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου με στόχο να εκτινάξει σε βάθος χρόνου την παραγωγή της και να… «γεμίσει με κέρματα» το εξωτερικό. Τα άμεσα και έμμεσα οφέλη για την εισηγμένη.

Elval-Halcor: Νέος στόχος οι πωλήσεις κερμάτων στο εξωτερικό

Σημαντικά οφέλη τόσο για τον όμιλο Viohalco, όσο και για την ελληνική οικονομία φαίνεται να προκύπτουν από την πρόσφατη εξαγορά (έναντι 2,5 εκατ. ευρώ) του ενεργητικού της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου από την εισηγμένη Elval-Halcor.

H ΜΒΗ -που κατά τα τελευταία χρόνια υπολειτουργούσε- επικέντρωνε την παραγωγή της σε τρεις κατηγορίες κερμάτων (προς την Τράπεζα της Ελλάδος) και δευτερευόντως σε κυάθια καλύκων και ταινιών που προορίζονταν για τα ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα). Και όλα αυτά, αγοράζοντας από το εξωτερικό ταινίες και ειδικά κράματα, τα οποία χρησιμοποιούσε ως πρώτες ύλες.

Σύμφωνα με κύκλους προσκείμενους στη Viohalcο, η Elval-Halcor παράγει η ίδια αυτά τα συγκεκριμένα προϊόντα και έτσι όταν η μονάδα της Ηπείρου τεθεί και πάλι σε λειτουργία, θα σταματήσει να τα εισάγει, καθώς θα τα προμηθεύεται από τον εισηγμένο όμιλο. Με άλλα λόγια, η Elval-Halcor θα αποκτήσει έναν ακόμη «πελάτη».

Επίσης, ενώ πριν από μερικά χρόνια η παραγωγή της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου περιοριζόταν μόλις γύρω στους 200-300 τόνους ετησίως, στόχος της Elval-Halcor είναι σε βάθος χρόνου το νούμερο αυτό να πολλαπλασιαστεί και να διαμορφωθεί σε χιλιάδες τόνους, οι οποίοι θα εξακολουθήσουν να παράγονται στο ίδιο εργοστάσιο, με ό,τι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει για την τοπική οικονομία και την απασχόληση.

Μάλιστα, πάνω από το 90% των πωλήσεων θα κατευθύνεται στο εξωτερικό με την ηπειρώτικη μονάδα να παράγει κέρματα για χώρες εντός και εκτός της Ευρώπης.

Για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου, σημαντικό ρόλο καλείται να διαδραματίσει το διεθνές εμπορικό δίκτυο της Elval-Halcor, αλλά και οι όποιες αναβαθμίσεις-επεκτάσεις απαιτηθούν να γίνουν στον τεχνολογικό εξοπλισμό της ΜΒΗ.

Όπως εκτιμάται, θα απαιτηθεί μια ολιγόμηνη περίοδος εξέτασης της κατάστασης του υπάρχοντος εξοπλισμού και του αποκτηθέντος ενεργητικού γενικότερα, πριν εκπονηθεί ο σχεδιασμός για τις απαιτούμενες επενδύσεις και την ουσιαστική επαναλειτουργία-επέκταση της υπάρχουσας μονάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v