Leroy Merlin: Εγκαίνια για το πρώτο κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας

Στους Αμπελόκηπους αποκτά θέση η αλυσίδα, η οποία έχει λάβει το «πράσινο φως» για την εντατικοποίηση των επενδύσεών της. Στόχος τα 20 καταστήματα σε μεσοπρόθεσμη βάση. Οι αγορές-στόχοι και τα μεγέθη του 2017.

Leroy Merlin: Εγκαίνια για το πρώτο κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας

Tην απόβασή της στο κέντρο της πόλης πραγματοποιεί η αλυσίδα ιδιοκατασκευών Leroy Merlin, εγκαινιάζοντας το νέο της κατάστημα αύριο Παρασκευή επί της Λεωφ. Βασ. Σοφίας 112, σ' ένα νευραλγικό σημείο της πόλης.

Η επένδυση, ύψους 5 εκατ. ευρώ, αφορά στη μίσθωση ενός τριώροφου καταστήματος στο συγκρότημα της τεχνικής εταιρίας ΔΑΚΩΝ και εκτιμάται ότι θα φέρει την αλυσίδα «πιο κοντά στον σύγχρονο καταναλωτή», όπως εκτίμησε η διοίκησή της.

Στον στρατηγικό σχεδιασμό εξάλλου της αλυσίδας στην Ελλάδα είναι η περαιτέρω διείσδυση στον αστικό ιστό των πόλεων. Σύμφωνα δε με τον προγραμματισμό της αλυσίδας, εντός του 2019 αναμένεται η δημιουργία δύο ακόμη σημείων, ένα στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη. Το μεσοπρόθεσμο πλάνο δε της αλυσίδας αφορά στη δημιουργία ενός δικτύου 20 καταστημάτων σε Ελλάδα και Κύπρο (μεγάλου, μεσαίου και μικρού εμβαδού).

Μετά από μια μάλλον συντηρητική πορεία δεκατριών χρόνων (η εγκατάσταση της Leroy Merlin στην Ελλάδα χρονολογείται από το 2005 ενώ το πρώτο κατάστημά της στο εμπορικό πάρκο του Αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος πραγματοποιήθηκε το 2007), η μικτή εταιρία του γαλλικού γκρουπ Adeo και του επιχειρηματία Παύλου Φoυρλή ανεβάζει στροφές υλοποιώντας ένα εντατικό πλάνο επενδύσεων.

Είχε προηγηθεί το 2016 επένδυση 30 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία ενός καταστήματος στο Μαρούσι, το οποίο σηματοδότησε τη στροφή της αλυσίδας ειδών οικιακού εξοπλισμού και DIY σε πιο κεντρικές αγορές.

Υπενθυμίζεται πως η αλυσίδα διεθνώς διατηρεί καταστήματα στο κέντρο των πόλεων, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το κατάστημα απέναντι από το Μουσείο Ζορζ Πομπιντού στο Παρίσι.

Η εταιρία στην Ελλάδα έχει έως σήμερα πραγματοποιήσει αθροιστικές επενδύσεις ύψους 100 εκατ. ευρώ, και ελέγχει ένα δίκτυο έξι καταστημάτων στην Ελλάδα (4 ήδη στην Αθήνα και από ένα σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη), καθώς και ένα κατάστημα στην Κύπρο.

Παράλληλα εξετάζεται και η ανάπτυξη καταστημάτων μέσω του συστήματος δικαιόχρησης (franchise) στην περιφέρεια και ειδικότερα σε νησιά (Κρήτη, Ρόδος κ.ά). Η επενδυτική κινητικότητα της Leroy Merlin συνδέεται σαφώς με την αποκατάσταση της σταθερότητας στην ελληνική οικονομία, αλλά και με το γεγονός του ότι διαχρονικά η αλυσίδα αναπτύσσει πωλήσεις και αυξάνει τη διείσδυσή της σε μια κατακερματισμένη αγορά.

Σημειώνεται ότι το 2017 ο τζίρος της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 132 εκατ. ευρώ (αυξημένος κατά 18,3% ) και το μερίδιο αγοράς άγγιξε το 10%. Για το 2018, η διοίκηση αναμένει περαιτέρω αύξηση πωλήσεων κατά 15,7% ενώ εκτιμά ότι θα περάσει σε κερδοφορία το 2019.

Τέλος, σημειώνεται ότι το νέο κατάστημα δημιουργεί 125 άμεσες θέσεις εργασίας και φιλοξενεί γκάμα 50.000 κωδικών προϊόντων ολόκληρου του φάσματος των κατηγοριών, όπου κινείται η Leroy Merlin.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v