Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΛΠ: Αρμοδιότητα των αρχών οι έλεγχοι

"Στη Διοίκηση της ΟΛΠ δεν έχουν περιέλθει πληροφορίες για εγκληματικές οργανώσεις που χρησιμοποιούν το λιμάνι του Πειραιά, και αν ποτέ υποπέσει κάτι τέτοιο στην αντίληψή της θα ενημερώσει άμεσα τις αρμόδιες κρατικές ελεγκτικές/ διωκτικές αρχές", αναφέρει εταιρεία.

ΟΛΠ: Αρμοδιότητα των αρχών οι έλεγχοι

ΟΛΠ, ως μία ιδιωτική, ανώνυμη εταιρεία σε καμία περίπτωση δεν είναι αρμόδια για τη διενέργεια ελέγχων για παράνομες δραστηριότητες", απαντά ο Οργανισμός σε δημοσίευμα του Reuters ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ιταλικές αρχές ερευνούν πιθανή απάτη φοροδιαφυγής από κινεζικές εγκληματικές οργανώσεις που εισάγουν αγαθά μέσω του λιμανιού του Πειραιά. 

Αναλυτικά η απάντηση:

Η ΟΛΠ Α.Ε. αποτελεί το διαχειριστή του λιμένος Πειραιώς με αντικείμενο την παροχή ολοκληρωμένων λιμενικών υπηρεσιών (φορτοεκφορτώσεις, αποθήκευση εμπορευμάτων κ.λπ.).

Ως μία ιδιωτική, ανώνυμη εταιρεία σε καμία περίπτωση δεν είναι αρμόδια της διενέργειας ελέγχων για παράνομες δραστηριότητες όπως αυτές που αναφέρετε. Βεβαίως η Διοίκηση του λιμένος λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε τα εμπορεύματα να έχουν πλήρη τελωνειακή επιτήρηση και συμμορφώνεται με οποιοδήποτε μέτρο ελέγχου κρίνουν σκόπιμο οι αρμόδιες Τελωνειακές Αρχές για τη διασφάλιση της τελωνειακής νομοθεσίας.

Επίσης παρέχει όλες τις απαιτούμενες από τις αρμόδιες Ελεγκτικές και Διωκτικές αρχές πληροφορίες, προσβάσεις στα ηλεκτρονικά αρχεία, διευκολύνσεις σε προσωπικό και μηχανήματα για την απρόσκοπτη και άμεση διενέργεια των απαιτηθέντων ελέγχων.

Σε κάθε περίπτωση ο βαθμός εμπιστευτικότητας των διαδικασίων και η διενέργεια των ελέγχων είναι απολύτως αρμοδιότητα των Αρχών και όχι της ΟΛΠ Α.Ε.

Στη Διοίκηση της ΟΛΠ Α.Ε. δεν έχουν περιέλθει πληροφορίες για εγκληματικές οργανώσεις που χρησιμοποιούν το λιμάνι του Πειραιά, και αν ποτέ υποπέσει κάτι τέτοιο στην αντίληψή της θα ενημερώσει άμεσα τις αρμόδιες κρατικές ελεγκτικές/ διωκτικές αρχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v