Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Προχωρά με τους κινεζικούς ομίλους για την Εθνική Ασφαλιστική

Στην επιλογή της συνέχισης της διαδικασίας πώλησης με τους δυο υποψήφιους αγοραστές (Fosun και Gongbao) της προηγούμενης διαδικασίας κατέληξε το Δ.Σ. Πράσινο φως και για πρόγραμμα εθελουσίας.

ΕΤΕ: Προχωρά με τους κινεζικούς ομίλους για την Εθνική Ασφαλιστική

Στην απόφαση να επανεκκινήσει την διαδικασία για την πώληση της ασφαλιστικής της θυγατρικής με τους δυο υποψήφιους αγοραστές του προηγούμενου διαγωνισμού κατέληξε σύμφωνα με πληροφορίες το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας.

Το θέμα της Εθνικής Ασφαλιστικής ήταν το πλέον καυτό στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο καθώς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας φέρεται να πρότεινε την εκ νέου προκήρυξη του διαγωνισμού, ενώ η διοίκηση της τράπεζας από την πλευρά της έκλεινε υπέρ της επανεκκίνησης της διαδικασίας με τους δύο υποψήφιους αγοραστές, κυρίως τη Fosun και δευτερευόντως την Gongbao, οι οποίοι είχαν περάσει στον τελικό γύρο την Άνοιξη του 2017.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συζητήσεις με τον κινεζικό κολοσσό της Fosun βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε προχωρημένο στάδιο και οι Κινέζοι έχουν εκφράσει δημοσίως το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Παράλληλα, το ΔΣ της τράπεζας ενέκρινε και το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, το οποίο αφορά στην απομάκρυνση ως και 500 υπαλλήλων. 

Οι οικονομικές απολαβές του προγράμματος εκτιμάται ότι θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα με τα αντίστοιχα προγράμματα που εφάρμοσαν οι τράπεζες το 2017, με ανώτατο πλαφόν αποζημίωσης τις 180.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v