Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αττικής: Ως τέλος Ιουνίου το deal για «κόκκινα» δάνεια 700 εκατ.

Διαγωνισμό για την πώληση του junior ομολόγου καθώς και την ανάληψη διαχείρισης τιτλοποιημένων δανείων 700 εκατ. ευρώ τρέχει η τράπεζα. Οι δεσμευτικές προσφορές από πλευράς ενδιαφερόμενων επενδυτών αναμένεται να υποβληθούν ως το τέλος Ιουνίου.

Αττικής: Ως τέλος Ιουνίου το deal για «κόκκινα» δάνεια 700 εκατ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται διαγωνισμός της Τράπεζας Αττικής για την πώληση του junior ομολόγου, καθώς και την ανάθεση διαχείρισης δανείων, ονομαστικής αξίας 700 εκατ. ευρώ, που αποτελούν το κάλυμμα της πρόσφατης τιτλοποίησης.

Όπως προκύπτει από το ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση κεφαλαίου κατά 197,9 εκατ. ευρώ, η τράπεζα βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης επενδυτή για την πώληση του junior ομολόγου, το οποίο εκδόθηκε κατά την πρόσφατη τιτλοποίηση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, συνολικού ποσού 700,5 εκατ. ευρώ.

Τα παραπάνω δάνεια μεταφέρθηκαν από την τράπεζα στην εταιρεία ειδικού σκοπού Metexelixis, με έδρα το Λουξεμβούργο, η οποία εξέδωσε στο πλαίσιο της τιτλοποίησης ένα senior bond ονομαστικής αξίας 343,25 εκατ. ευρώ και ένα junior bond, ονομαστικής αξίας 357,25 εκατ. ευρώ, τα οποία δόθηκαν στην Τράπεζα Αττικής.

Η τελευταία τρέχει τώρα διαγωνισμό για την πώληση του Junior bond με «δέλεαρ» την ανάθεση στον αγοραστή της διαχείρισης του συνόλου των μη εξυπηρετούμενων δανείων που τιτλοποιήθηκαν από τη Metexelixis.

Δηλαδή, δάνεια ονομαστικής αξίας 700,5 εκατ. ευρώ. Οι δεσμευτικές προσφορές από πλευράς ενδιαφερόμενων επενδυτών αναμένεται να υποβληθούν ως το τέλος Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v