Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Ολο το χρονοδιάγραμμα πώλησης των λιγνιτικών μονάδων

Σήμερα το Δ.Σ. αποφασίζει τους συμβούλους, εν μέσω κατάληψης από τη ΓΕΝΟΠ. Σε δύο φάσεις η διαδικασία. Οι διαγωνιστικές διαδικασίες προγραμματίζεται να ξεκινούν στις 31 Μαΐου, με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

ΔΕΗ: Ολο το χρονοδιάγραμμα πώλησης των λιγνιτικών μονάδων

Με διαδικασίες fast track η ΔΕΗ ξεκινά από σήμερα να τρέχει… τις διαδικασίες πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της Μελίτης στη Φλώρινα και της Μεγαλόπολης στην Αρκαδία, αν και η ΓΕΝΟΠ με κατάληψη των γραφείων επιχειρεί να εμποδίσει τις διαδικασίες.

Το Euro2day.gr αποκαλύπτει το χρονοδιάγραμμα των επόμενων βημάτων με τις ημερομηνίες-σταθμούς και την πιο σημαντική εξ αυτών, την 31η Μαΐου, οπότε και θα δημοσιευτεί η προκήρυξη για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από επενδυτές. Δηλαδή στο τέλος του μήνα θα βγει ο διαγωνισμός.

Το όλο εγχείρημα διακρίνεται σε δύο φάσεις. Η πρώτη, που κρατά από σήμερα μέχρι και τις 23 Μαΐου, περιλαμβάνει τις διαδικασίες απόσχισης. Πρόκειται για τη μεταφορά των μονάδων, ορυχείων και του ανθρώπινου δυναμικού των προς πώληση μονάδων σε δύο εταιρίες. Η μία θα αφορά τη Μελίτη και η άλλη τη Μεγαλόπολη.

Η δεύτερη φάση αφορά τις διαγωνιστικές διαδικασίες που ξεκινούν από τις 31 Μαΐου και φαίνεται να διαρκούν τουλάχιστον μέχρι και τις πρώτες μέρες του Ιουλίου.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα επρόκειτο να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας, το οποίο αναμένεται να αποφασίσει:

1. Την έναρξη της διαδικασίας απόσχισης των μονάδων και άλλων περιουσιακών στοιχείων με ημερομηνία έναρξης την 31η Μαΐου.

2. Τον ορισμό της ημερομηνίας ισολογισμού μετασχηματισμού.

3. Τον ορισμό του ορκωτού λογιστή. Πληροφορίες θέλουν να έχει γίνει ήδη επιλογή της ΣΟΛ Α.Ε.

4. Τον ορισμό των απαραίτητων συμβούλων για τη διαδικασία. Πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για την PWC, η οποία προτείνεται για τη θέση του συμβούλου απόσχισης, τον χρηματοοικονομικό σύμβουλο, η εισήγηση δείχνει την HSBC Bank και τον νομικό σύμβουλο. Πρόκειται για την PIPER UK LPC.

Σήμερα επίσης, εκτός απρόοπτουν για τα προαναφερόμενα θα ενημερωθούν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Στις 23 Μαΐου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔEH θα συνεδριάσει εκ νέου για να εγκρίνει τα σχέδια των όρων της απόσχισης, των λογιστικών καταστάσεων απόσχισης, την αναφορά του ελεγκτή, την έκθεση του διοικητικού συμβουλίου και τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης στις 26 Ιουνίου, που θα αποφασίσει για τα προαναφερόμενα. Στη συνεδρίαση αυτή του διοικητικού συμβουλίου θα εγκριθεί και η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Επίσης την ίδια μέρα θα υποβληθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο ΓΕΜΗ.

Στις 25 Μαΐου θα δημοσιευτούν στο ΓΕΜΗ οι όροι απόσχισης και το κείμενο της πρόσκλησης γενικής συνέλευσης στις 26 Ιουνίου.

Επίσης μεταξύ των δύο αυτών ημερομηνιών (25/5-26/6) είναι και η προθεσμία της υποβολής από τη μεριά των πιστωτών για αντιρρήσεις αναφορικά με την απόσχιση των μονάδων ή του να ζητήσουν την παροχή εγγυήσεων.

Οι διαγωνιστικές διαδικασίες

Το κείμενο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ήτοι ο διεθνής διαγωνισμός, θα δημοσιευτεί στις 31 Μαΐου, σηματοδοτώντας την έναρξη των διαδικασιών της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων.

Στις 26 Ιουνίου η Γενική Συνέλευση των μετόχων θα αποφασίσει επί του σχεδίου σύμβασης της απόσχισης, των καταστατικών και του διοικητικού συμβουλίου των νέων εταιριών.

Δύο μέρες μετά, στις 28 του μηνός, θα υπογραφεί η συμβολαιογραφική πράξη της απόσχισης και των καταστατικών των δύο εταιριών, ενώ την επόμενη μέρα θα υποβληθούν στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης τα σχετικά έγγραφα.

Στις 30 Ιουνίου αναμένεται η έγκριση από το ΓΕΜΗ της ίδρυσης των νέων εταιριών.

Η διαγωνιστική διαδικασία φαίνεται να διαρκεί μέχρι και τις πρώτες μέρες του Ιουλίου, συμπεριλαμβανομένων πιθανόν και των δύο σταδίων του διαγωνισμού. Δηλαδή της εκδήλωσης ενδιαφέροντος και της υποβολής δεσμευτικών προσφορών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v