Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΒΒG: Το παράδοξο με τις πωλήσεις της Folli Follie

Τις δηλώσεις της εισηγμένης για τα σημεία πώλησης «ξεψαχνίζει» το Bloomberg. Η άνοδος πωλήσεων τη στιγμή που συρρικνώνεται το δίκτυο στην Κίνα και τα καταστήματα που δεν πουλάνε πια προϊόντα Folli στη Βρετανία.

ΒΒG: Το παράδοξο με τις πωλήσεις της Folli Follie

To δίκτυο σημείων πώληση της Folli Follie στην κινεζική αγορά συρρικνώθηκε άνω του 50% πέρυσι, ενώ οι πωλήσεις της στην Ασία αυξήθηκαν, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η εισηγμένη, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg. 

Οπως αναφέρει, η Folli Follie ανακοίνωσε 113 σημεία πώλησης στην ηπειρωτική Κίνα σε έγγραφο που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, έναντι άνω των 240 σημείων πώλησης που περιλαμβάνονται στις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις του 2016. 

Την Πέμπτη, η εταιρία δήλωσε ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις στην περιφέρεια Ασίας - Ειρηνικού αυξήθηκαν στα 928 εκατ. ευρώ το 2017, που αντιστοιχούν στο 65% των συνολικών πωλήσεων του ομίλου. 

Η επικεφαλής επενδυτικών σχέσεων της FF Group στην Αθήνα, Μανταλένα Κασιδιαροπούλου, ανέφερε ότι εργάζεται για να παράσχει "πιο ποιοτικές πληροφορίες" στην αγορά για το δίκτυο καταστημάτων, σε συνδυασμό με περισσότερες λεπτομέρειες για τα σημεία πώλησης το συντομότερο δυνατόν. Δεν θέλησε να σχολιάσει το δημοσίευμα του Bloomberg για τα σημεία πώλησης. "Είμαστε εταιρία λιανικού εμπορίου και υπάρχουν συνεχείς αλλαγές στα σημεία πώλησης", υποστήριξε. 

Η δήλωση για αυξημένες πωλήσεις στην Ασία από το ταχύτατα συρρικνούμενο δίκτυο στην Κίνα λαμβάνει χώρα καθώς επενδυτές και ρυθμιστικές αρχές "ξεσκονίζουν" την εταιρία, μετά την έκθεση της Quintessential Capital Management που αμφισβητούσε τις οικονομικές καταστάσεις. Η Κίνα αντιστοιχούσε σε ποσοστό άνω του 33% των σημείων πώλησης της Folli Follie παγκοσμίως, σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις του 2016. 

Το δημοσίευμα θυμίζει ότι η έκθεση του QCM οδήγησε σε πτώση της τιμής της μετοχής κατά 51% , ενώ τα ύψους 376 εκατομμυρίων ευρώ ομόλογά της τιμολογούνταν έως και στο 55% της ονομαστικής τους αξίας την Τρίτη. Εν μέρει ανέκαμψαν στη συνέχεια αφότου η εταιρεία ενεργοποίησε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών και η Fosun, δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος, δήλωσε ότι αύξησε τη συμμετοχή της στο 15%.

Στην δήλωση της Πέμπτης η εταιρεία είπε ότι το χονδρεμπόριο αντιπροσωπεύει την συντριπτική πλειονότητα των εσόδων. Το χονδρεμπόριο περιλαμβάνει επίσης έσοδα που δεν προστίθενται στα σημεία πώλησης, όπως εταιρικά δώρα, on line έσοδα και πωλήσεις σε αεροπορικές πτήσεις.

Τη Δευτέρα η εταιρεία δήλωσε ότι τα σημεία πώλησης Folli Follie υποχώρησαν σε 587 το 2017, από 634 ένα χρόνο νωρίτερα και δημοσιοποίησε μια «αναλυτική κατάσταση με όλα τα σημεία πώλησης που σχετίζονται με το σήμα Folli Follie». Κάλεσε τους πάντες «να τα επισκεφθούν».

Η λίστα περιλαμβάνει 113 σημεία πώλησης στην Κίνα και άλλα 57 μεταξύ Ταιβάν, Χονγκ Κογκ και Μακάο, σύμφωνα με την έρευνα του Bloomberg. Περιλαμβάνει επίσης ένα σημείο πώλησης στο Τέρμιναλ 3 του αεροδρομίου «Shanghai Hongqiao». Το αεροδρόμιο δεν έχει Τέρμιναλ 3.

Τουλάχιστον δέκα σημεία πώλησης που καταγράφηκαν σε Μεγάλη Βρετανία και Ιρλανδία έχουν επίσης σταματήσει να πωλούν κοσμήματα, ρολόγια και αξεσουάρ της ελληνικής εταιρείας τους τελευταίους μήνες ή χρόνια, σύμφωνα με τηλεφωνήματα που έγιναν από το Bloomberg News αυτή την εβδομάδα.

Η λίστα περιλαμβάνει επίσης σημεία πώλησης που ορίζονται απλά ως «(κενά)» και «online» και 63 Duty Free που δεν προσδιορίζονται. Η κα Κασιδιαροπούλου είπε ότι δεν ήταν σε θέση να σχολιάσει για τα σημεία πώλησης σε Μεγάλη Βρετανία και Ιρλανδία και άλλα θέματα επί της λίστας που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα, καταλήγει το δημοσίευμα του Bloomberg.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v