Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις ασφαλίσεις κατοικίας επεκτείνεται η Hellas Direct

Τα επεκτατικά σχέδια της ασφαλιστικής εταιρείας μετά την επενδυτική τοποθέτηση του IFC. H συνεργασία με τη Revolut, ο στόχος για μερίδιο 5% στο κλάδο αυτοκινήτου και η επέκταση στις καλύψεις κατοικιών.

Στις ασφαλίσεις κατοικίας επεκτείνεται η Hellas Direct

Μετά τη διείσδυσή της στην ελληνική ασφαλιστική αγορά του κλάδου οχημάτων, η Hellas Direct επεκτείνει τις δραστηριότητες τόσο στο χώρο των καλύψεων κατοικιών, όσο και στην κυπριακή αγορά.

Η Hellas Direct είναι μια αμιγώς online ασφαλιστική εταιρία που βασίζεται στην τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη. Έχει την υποστήριξη μιας μακράς λίστας διεθνών επενδυτών, όπως η Third Point, η Portag3 Ventures και η Endeavor Catalyst, ενώ πρόσφατα εισήλθε στο μετοχικό της κεφάλαιο με επτά εκατ. ευρώ ο Διεθνής Οργανισμός Χρηματοδότησης (IFC) μέλος της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Σήμερα η Hellas Direct κατέχει το 1,5% της εγχώριας ασφαλιστικής αγοράς αυτοκινήτων, είναι κερδοφόρος και στόχος της είναι μέσα στην επόμενη τριετία να διευρύνει το συγκεκριμένο ποσοστό της στο 5% (γύρω στα 250 χιλιάδες αυτοκίνητα).

Προς την κατεύθυνση αυτή, σύναψε πρόσφατα συνεργασία με τις κάρτες Revolut, προκειμένου να βρίσκεται σε απ’ ευθείας επαφή με τους πελάτες της και είτε να τους εξυπηρετεί σε πραγματικό χρόνο (real time) σε περίπτωση ατυχήματος, είτε να τους καταβάλλει άμεσα χρηματικά ποσά προκειμένου να καλύψουν έκτακτες ανάγκες τους. «Στόχος μας είναι όλοι οι πελάτες μας να αποκτήσουν εθελοντικά από μια κάρτα Revolut» δηλώνουν τα στελέχη της Hellas Direct, η οποία κάρτα προσφέρεται χωρίς επιβαρύνσεις.

Πέραν αυτών, η Hellas Direct επεκτείνεται και στις ασφαλίσεις κατοικίας σε Ελλάδα και Κύπρο, προσφέροντας -ηλεκτρονικά πάντοτε- σειρά ασφαλιστικών πακέτων, τα οποία πιστεύει ότι θα είναι ανταγωνιστικά.

Απώτερος στόχος της είναι να επεκταθεί σε νέες γεωγραφικές περιοχές (πχ χώρες του Περσικού Κόλπου και γενικότερα σε περιοχές που οι μεγάλοι ασφαλιστικοί όμιλοι δεν δίνουν πρωτεύουσα σημασία) και σε νέες ασφαλιστικές κατηγορίες.

Ιδρυτές της εταιρείας και ανώτατα στελέχη της είναι οι κ.κ. Αλέξης Πανταζής και Αιμίλιος Μάρκου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v