Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Pasal: Αναζητεί επενδυτή μετά το σχέδιο εξυγίανσης

Τι δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης εταιρείας Σωτήρης Θεοδωρίδης, στο πλαίσιο της σημερινής έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων. Το σχέδιο εξυγίανσης

Pasal: Αναζητεί επενδυτή μετά το σχέδιο εξυγίανσης

Στους στόχους της Pasal Development για την «επόμενη μέρα» που θα ακολουθήσει τη δρομολογούμενη συμφωνία εξυγίανσης, αναφέρθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης κ. Σωτήρης Θεοδωρίδης, στο πλαίσιο της σημερινής έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Ειδικότερα, η χθεσινή γενική συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας, με βάση τα άρθρα 99 και 106, με τη σχετική εκδίκαση της υπόθεσης να είναι προγραμματισμένη για την 23η Μαΐου (η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί μετά από λίγους μήνες).

Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό (συμφωνεί πάνω από το 60% των πιστωτών που απαιτεί ο νόμος, μεταξύ των οποίων οι τράπεζες Εθνική και Alpha Bank, ενώ δεν υπάρχουν υποχρεώσεις προς δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία), η Pasal Development θα διαθέσει το μεγαλύτερο τμήμα της ακίνητης περιουσίας της στους πιστωτές της και στο τέλος της διαδικασίας θα απομείνει: α) με δανειακές υποχρεώσεις ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, β) με ένα ακίνητο στη Χαλκίδα που θα μπορούσε να «σηκώσει» κτίσμα 15.000 τ.μ. και γ) τη θυγατρική που διαθέτει το εμπορικό κέντρο Athens Heart (η συγκεκριμένη θυγατρική έχει δανεισμό 55 εκατ. ευρώ, πλην όμως η δρομολογούμενη συμφωνία εξυγίανσης προβλέπει την άρση της εγγύησης που έχει δώσει για τα συγκεκριμένα δάνεια η Pasal Development).

Η διοίκηση της εισηγμένης παραδέχτηκε πως στόχος της είναι η προσέλκυση επενδυτή στη θυγατρική της εταιρεία που κατέχει το Athens Heart, πλην όμως δεν σχολίασε τις πληροφορίες του Euro2day.gr που την θέλουν να βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με επενδυτικό σχήμα που περιλαμβάνει τη Hines και την Εθνική Τράπεζα.

Από την πλευρά του, ο κ. Θεοδωρίδης σημείωσε πως η Pasal Development μπορεί μετά τη συμφωνία εξυγίανσης να μένει μεν με μικρού ύψους περιουσιακά στοιχεία, ωστόσο θα έχει ίσως τη δυνατότητα να ανακάμψει και να αναπτυχθεί εκμεταλλευόμενη μια σειρά πλεονεκτημάτων της, μεταξύ των οποίων ότι:

α) Είναι μια εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.
β) Μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε ΑΕΕΑΠ, χωρίς τη διαδικασία της δημόσιας εγγραφής.
γ) Έχει συσσωρευμένες λογιστικές ζημίες 25 εκατ. ευρώ (άρα τα επόμενα πιθανά κέρδη της εταιρείας θα είναι αφορολόγητα).
δ) Εξακολουθεί να έχει «καλό όνομα» γιατί δεν συνελήφθη να «κλέπτει οπώρας».

«Όλα αυτά, ίσως να προσελκύσουν το ενδιαφέρον στρατηγικού επενδυτή, προκειμένου να τοποθετηθεί σε βάθος χρόνου στην Pasal Development» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρίδης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v