Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεκινούν οι παρουσιάσεις της Εθνικής Ασφαλιστικής

Ο κύκλος των παρουσιάσεων ανοίγει με τον όμιλο Fosun, η αποστολή του οποίου βρίσκεται ήδη στην Αθήνα. Την επόμενη εβδομάδα θα διενεργηθούν παρουσιάσεις της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Gongbao.

Ξεκινούν οι παρουσιάσεις της Εθνικής Ασφαλιστικής

Ξεκινούν σήμερα και θα ολοκληρωθούν την επόμενη εβδομάδα οι παρουσιάσεις της Εθνικής Ασφαλιστικής στους δύο ενδιαφερόμενους επενδυτές Fosun και Gongbao, οι οποίοι καλούνται να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές στις 31 Μαΐου για τουλάχιστον το 75% του μετοχικού κεφαλαίου της ασφαλιστικής.

Ο κύκλος των παρουσιάσεων ανοίγει με τον όμιλο Fosun, η αποστολή του οποίου βρίσκεται ήδη στην Αθήνα. Η Fosun έχει κινητοποιήσει εκπροσώπηση σε πολύ υψηλό επίπεδο καθώς επικεφαλής της αντιπροσωπείας είναι η Λαν Κανγκ, αντιπρόεδρος του ομίλου και πρόεδρος της Fosun Insuranse.

H αντιπρόεδρος του ομίλου Fosun πέραν των επαφών που θα έχει με την Εθνική, εκτιμάται ότι θα έχει συναντήσεις και με θεσμικούς παράγοντες. Η υψηλή αντιπροσώπευση αποτυπώνει τη σπουδαιότητα που δίνει η Fosun στη διεκδίκηση και απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Την επόμενη εβδομάδα θα διενεργηθούν παρουσιάσεις της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Gongbao. Όπως έγραψε η στήλη Χαμαιλέων, η παραίτηση Φραγκιαδάκη δεν έχει τροποποιήσει τον σχεδιασμό της τράπεζας για την ασφαλιστική. Η Εθνική πρέπει να πωλήσει την Εθνική Ασφαλιστική με βάση τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει με το πλάνο αναδιάρθρωσης.

Μένει να φανεί αν το το τίμημα που έδωσε η Exin για το 75% και 15ετή συμφωνία bancassurance με την τράπεζα θα λειτουργήσει ως άτυπος πήχης για το Δ.Σ. της τράπεζας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v