Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Είσοδος στην αγορά της Κίνας για την Κορρές

Οι πρώτες προσπάθειες διανομής των προϊόντων της φίρμας θα γίνουν μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων, των μεγάλων marketplaces που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη αγορά.

Είσοδος στην αγορά της Κίνας για την Κορρές

Πρεμιέρα στην αγορά της Κίνας εντός του β' εξαμήνου του 2018 αναμένεται να κάνει η φίρμα Κορρές, υλοποιώντας το βασικό πλάνο ανάπτυξης των νέων βασικών της μετόχων, δηλαδή της εταιρίας Nissos, στην οποία πλειοψηφική θέση κατέχει η Μorgan Stanley (μέσω του fund North Haven Private Equity Asia IV, L.P.) και η εταιρία Profex.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του διευθύνοντα σύμβουλου της Κoρρές, κ. Δ. Βιδάκη -στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας-, οι πρώτες προσπάθειες διανομής των προϊόντων της φίρμας θα γίνουν μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων, των μεγάλων marketplaces που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη αγορά.

Πέραν του επόμενου βήματος στην Κίνα, ο κ. Βιδάκης ανάφερε πως στο πλάνο της Koρρές για το 2018 περιλαμβάνονται και επεκτάσεις σε αγορές της Ευρώπης, όπου έως σήμερα η φίρμα δεν έχει παρουσία. Ο ίδιος ανάφερε επίσης ότι η εταιρία συνεχίζει να αναπτύσσεται με διψήφιο ρυθμό αύξησης πωλήσεων σε Ευρώπη και ΗΠΑ τους πρώτους μήνες του 2018, ενώ σταθερά αναπτύσσεται και στην ελληνική αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρία, μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης εκ μέρους της Nissos, υπέβαλε πρόσφατα αίτημα εξόδου από το Χρηματιστήριο Αθηνών (squeeze out), ενώ η διαγραφή της υπολογίζεται να γίνει εντός διμήνου.

Σημειώνεται επίσης ότι μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω διαδικασιών, εντός του β' εξαμήνου του 2018 αναμένεται να πραγματοποιηθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 10 εκατ. ευρώ στην εταιρία, με τους νέους μετόχους να διακρατούν το 70% και την οικογένεια Κορρέ το 30%, αλλά και το management.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v