Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νηρεύς - Σελόντα: Ως τις 11 Ιουνίου οι υπογραφές τραπεζών - Amerra

Τι συμφωνήθηκε στη σημερινή συνάντηση. Η επίλυση κάποιων τεχνικών θεμάτων και η συμφωνία να υπογραφεί το SPA μέχρι τις 11/6.

Νηρεύς - Σελόντα: Ως τις 11 Ιουνίου οι υπογραφές τραπεζών - Amerra

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία για την υπογραφή της σύμβασης πώλησης του 74,8% της Νηρεύς και του 82,6% της Σελόντα, μεταξύ τραπεζών και του προτιμητέου επενδυτή Amerra.

Σε συνάντηση που διενεργήθηκε σήμερα μεταξύ τραπεζών και Amerra, παρουσία των συμβούλων πώλησης αλλά και εκπροσώπων επενδυτών που συναπαρτίζουν το προτιμητέο σχήμα, βρέθηκαν λύσεις για κάποια επιμέρους ζητήματα, που ανέκυψαν το τελευταίο διάστημα.

Τράπεζες και το σχήμα υπό την Amerra συμφώνησαν να υπογραφεί η σύμβαση μεταβίβασης των πλειοψηφικών πακέτων των δύο ομίλων ιχθυοκαλλιέργειας ως τις 11 Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι το σχήμα υπό την Amerra αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής κατά το project Memo, αποδεχόμενο να αναλάβει το σύνολο του δανεισμού των δύο ομίλων, ύψους περίπου 360 εκατ. ευρώ (σ.σ. αποτίμηση εύλογης αξίας). Από τα παραπάνω δάνεια, περίπου 50 εκατ. ευρώ θα αποπληρωθούν ενώ για τα υπόλοιπα προβλέπεται roll over, χωρίς να έχουν διαρρεύσει λεπτομέρειες για την προτεινόμενη διάρκεια και το ύψος των spreads.

Επιπρόσθετα η Amerra δεσμεύεται να βάλει κεφάλαια για επενδύσεις και κάλυψη κεφαλαίου κίνησης των δύο ομίλων, ενώ ανέλαβε το σύνολο του κόστους για την εξαγορά των δικαιωμάτων μειοψηφίας σε Νηρέα, Σελόντα και Περσεύς.

Δεν είναι γνωστό αν στις συζητήσεις που μεσολάβησαν υπήρξαν αλλαγές στους προαναφερόμενους όρους και ιδιαίτερα στο σκέλος κάλυψης των άμεσων αναγκών κεφαλαίου κίνησης, οι οποίες επικυρώθηκαν στη σημερινή διευρυμένη συνάντηση μεταξύ τραπεζών, Amerra και συμβούλων πώλησης (Lazard, PwC, A&M).

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v