Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: Εξασφαλίσεις έναντι των δανείων ζητούν οι τράπεζες

Μετοχές της Dufry, η συμμετοχή στα Αττικά Πολυκαταστήματα, και ακίνητα αποτελούν τα βασικότερα assets της εισηγμένης. Εξυπηρετούνται οι υποχρεώσεις της. Πληροφορίες για επιστροφή Τζ. Κουτσολιούτσου στην Αθήνα.

Folli Follie: Εξασφαλίσεις έναντι των δανείων ζητούν οι τράπεζες

Πρόσθετες εξασφαλίσεις για τα δάνεια που έχουν χορηγήσει στον όμιλο Folli Follie ζητούν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελληνικές τράπεζες, με επίσημο αίτημα που έχει διαβιβαστεί στη διοίκηση και στα στελέχη της εταιρίας.

Ενόσω διενεργείται ο ανεξάρτητος οικονομικός έλεγχος από την Ernst&Young, συνεχίζεται η διαβίβαση οικονομικών στοιχείων και πληροφοριών (μεταξύ των οποίων αναμένονται και τα τραπεζικά extrait πιστοποίησης των διαθέσιμων κεφαλαίων) προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, και ενώ ο έτερος βασικός μέτοχος της εισηγμένης -η κινεζική Fosun- έχει ζητήσει διευκρινίσεις, ενεργοποιήθηκαν τα αντανακλαστικά των πιστωτριών τραπεζών που ζητούν αυξημένα εχέγγυα για τις χορηγήσεις.

Παρά το ότι οι υποχρεώσεις της εισηγμένης εξυπηρετούνται κανονικά έως σήμερα, οι τράπεζες ζητούν την ενεχυρίαση μετοχών ή άλλων παγίων στοιχείων της Folli Follie, όπως το ποσοστό που διακρατεί η εισηγμένη στην ελβετική εταιρία Dufry (το οποίο σύμφωνα με την αναλυτική κατάσταση του 2017 αποτιμάται στα βιβλία της εισηγμένης έναντι 152,4 εκατ. ευρώ), το ποσοστό ύψους 47% που κατέχει στη θυγατρική Αττικά Πολυκαταστήματα, αλλά και ακίνητα.

Σε κάθε περίπτωση, για την ενεχυρίαση των παραπάνω στοιχείων, που αφορούν σημαντικά μέρη του ενεργητικού της εισηγμένης, απαιτούνται εγκρίσεις και συναινέσεις τόσο από τους μετόχους των παραπάνω εταιριών, όσο και από τους υπόλοιπους πιστωτές της Folli Follie. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρία έχει συνάψει δύο ομολογιακά δάνεια, πραγματοποιώντας διεθνείς εκδόσεις.

Σε ό,τι αφορά τον αμιγώς τραπεζικό της δανεισμό και σύμφωνα με την αναλυτική έκθεση του 2017, αυτός ανέρχεται σε 111,8 εκατ. ευρώ για τον όμιλο και σε 47,059 εκατ. ευρώ για τη μητρική εταιρία, που εδρεύει στην Ελλάδα.

Το Euro2day.gr επιχείρησε να επικοινωνήσει με τους υπεύθυνους επικοινωνίας της εταιρίας, προκειμένου να λάβει απάντηση επί του συγκεκριμένου ζητήματος των εξασφαλίσεων αλλά και επί της πληροφορίας που θέλει τον CEO και αντιπρόεδρο του ομίλου Τζώρτζη Κουτσολιούτσο να επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα, μετά από πολυήμερη απουσία στον Χονγκ Κονγκ.

Δυστυχώς, δεν κατέστη δυνατό να επικοινωνήσουμε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v