Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρητών Άρτος: «Βλέπει» βελτίωση επιδόσεων για το 2018

Τι δήλωσε η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας στα πλαίσια της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της – Προϊοντική επέκταση με κρητικές μπάρες και παστέλια – Μόλις στο ένα εκατ. ευρώ ο δανεισμός παρά την υλοποίηση επενδύσεων.

Κρητών Άρτος: «Βλέπει» βελτίωση επιδόσεων για το 2018

Την εκτίμησή του για αύξηση του φετινού κύκλου εργασιών κατά 5%-12% και για βελτιωμένη κερδοφορία σε σύγκριση με το 2017 εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Κρητών Άρτος κ. Μανόλης Δαμιανάκης (φωτ.), στα πλαίσια της πρόσφατης τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εισηγμένης.

Η μέχρι τώρα πορεία του πενταμήνου εμφανίζεται σχεδόν στάσιμη, ωστόσο υπάρχουν κάποιες καινούριες δουλειές οι οποίες όμως δεν μπορούν να προϋπολογιστούν με ασφάλεια, σημείωσε ο CEO της κρητικής εταιρείας.

Σύμφωνα με τον κ. Δαμιανάκη, το τελευταίο δωδεκάμηνο ήταν πολύ σημαντικό για την εταιρεία, καθώς υλοποιήθηκαν επενδύσεις ενός εκατ. ευρώ –μεγάλου ύψους για τα μεγέθη της εισηγμένης- αποτέλεσμα των οποίων είναι η αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας κατά 25%-30% και η βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων. Ενδεικτικό είναι το στοιχείο ότι σχεδόν διπλασιάστηκε η παραγωγική δυναμικότητα στο ψήσιμο.

Ωστόσο, παρά την υλοποίηση των προαναφερόμενων επενδύσεων, οι τραπεζικές υποχρεώσεις της Κρητών Άρτος κυμαίνονται σήμερα μόλις γύρω στο ένα εκατ. ευρώ.

Στον προϊοντικό τομέα τώρα, ξεκίνησε πρόσφατα η τοποθέτηση στην αγορά των κρητικών μπαρών (μπάρες με γεύσεις που είναι εμπνευσμένες από την κρητική διατροφή) και των παστελιών. 

Το 2017 που χαρακτηρίστηκε από τον κ. Δαμιανάκη ως καλή χρονιά, ο κύκλος εργασιών της Κρητών Άρτος είχε αυξηθεί κατά 13,3% (στα 5,94 εκατ. ευρώ) και το καθαρό αποτέλεσμα είχε διαμορφωθεί στα +325 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών 916 χιλ. ευρώ το 2016 (υπήρξε και η επίπτωση από την υπόθεση της αλυσίδας Μαρινόπουλος).

Το 2018 χαρακτηρίστηκε από τον κ. Δαμιανάκη ως ένα ακόμη δύσκολο έτος για την αγορά (υψηλή φορολογία, μείωση διαθεσίμου εισοδήματος), με τη ζήτηση στο χώρο των super markets να παραμένει στάσιμη, ενώ εκφράστηκε η εκτίμηση πως ο έντονος ανταγωνισμός, η περιορισμένη κατανάλωση και η ελλιπής ρευστότητα θα οδηγήσουν σε εξαγορές, συγχωνεύσεις, κλεισίματα επιχειρήσεων, οριζόντιες συγκεντρώσεις και ολιγοπωλιακές καταστάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v