Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Attica Bank: Ποιοι κατέθεσαν προσφορά για τα δάνεια 700 εκατ.

Μεταξύ 60-75 εκατ. ευρώ προσφέρουν Aldridge, Duet και το σχήμα Pimco - Qualco - Oaktree, για να αναλάβουν τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου NPEs ύψους 700,5 εκατ. ευρώ της τράπεζας.

Attica Bank: Ποιοι κατέθεσαν προσφορά για τα δάνεια 700 εκατ.

Η Aldridge EDC, ο όμιλος Duet και η κοινοπραξία Pimco - Qualco - Oaktree είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, τα τρία σχήματα που υπέβαλαν δεσμευτικές προσφορές για την ανάληψη του χαρτοφυλακίου NPEs της Attica Bank, ύψους 700,5 εκατ. ευρώ. 

Οι προσφορές από τα τρία σχήματα ανέρχονται μεταξύ 60 και 75 εκατ. ευρώ, αναφέρουν οι ίδιες πηγές. 

Σημειώνεται ότι η Aldridge είχε πάρει και το πρώτο πακέτο δανείων της Attica άνω του 1 δισ. ευρώ.

Οπως ανακοίνωσε νωρίτερα η τράπεζα, υποβλήθηκαν τρεις προσφορές, οι οποίες θα αξιολογηθούν από τον Σύμβουλο και την Τράπεζα, στη συνέχεια θα επιλέξει μεταξύ των ενδιαφερομένων τον πλέον κατάλληλο, ώστε μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός Ιουνίου να έχουν υπογραφεί τα απαραίτητα συμβατικά κείμενα, παράλληλα με τη συνεχιζόμενη προσπάθεια κεφαλαιακής ενίσχυσης της Τράπεζας από επενδυτές του εξωτερικού και του εσωτερικού.

Συνεπώς, από του μηνός Ιουλίου 2018, η Τράπεζα προσβλέπει ότι, εξυγιασμένη και επαρκώς κεφαλαιοποιημένη, με δείκτη φερεγγυότητας υψηλό, θα μπορέσει να προχωρήσει απρόσκοπτα στην εκπλήρωση του σκοπού της για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της, ιδιαιτέρως δε των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών, προς όφελος των μετόχων της και με στόχευση την αυξανόμενη κερδοφορία της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v