Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σφίγγουν το λουρί οι προμηθευτές της Folli Follie

Αρση ασφάλισης πιστώσεων από την Εuler Hermes. Στάση αναμονής ενόψει του νέου εμπορικού κύκλου από την Atradius. Αυξημένες εξασφαλίσεις και προπληρωμές ζητούν οι ξένοι προμηθευτές, προβληματισμός για διακοπή συνεργασιών.

Σφίγγουν το λουρί οι προμηθευτές της Folli Follie

Αυξημένες εξασφαλίσεις όσον αφορά τις εμπορικές συναλλαγές ζητούν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι ξένοι προμηθευτές από τον όμιλο Folli Follie, ο οποίος υπόκειται πλέον σε προανακριτική εξέταση μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς εκ μέρους της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (ΕΚ), ενώ άλλοι, μεταξύ αυτών και πολυεθνικοί όμιλοι, φέρονται να προβληματίζονται σοβαρά για τη συνέχιση της συνεργασίας.

Ο όμιλος, αν και εξυπηρετεί κανονικά τις οφειλές του, βρίσκεται αντιμέτωπος με την απαίτηση διαφόρων οίκων του εξωτερικού για προπληρωμές τιμολογίων, και αυξημένες εξασφαλίσεις έναντι μελλοντικών παραγγελιών. Επιπλέον, η Εuler Hermes έχει άρει την ασφάλιση πιστώσεων για προμήθειες προς τον όμιλο. Από την άλλη, η Atradius, που ως εταιρία ασφάλισης πιστώσεων φέρεται να έχει μεγαλύτερη έκθεση έναντι του ελληνικού ομίλου, τηρεί στάση αναμονής, ώστε να τοποθετηθεί εντός του διμήνου Ιουλίου-Αυγούστου, διάστημα κατά το οποίο γίνονται οι μεγάλες νέες παραγγελίες προμηθειών για τη νέα σεζόν, και άρα θα δημιουργηθούν οι νέες εμπορικές απαιτήσεις.

Το Euro2day.gr επιχείρησε και πάλι να θέσει τις παραπάνω πληροφορίες υπόψη των υπευθύνων της Folli Follie, χωρίς ωστόσο ανταπόκριση.

Στο επίπεδο των αντιπροσωπειών, ο όμιλος Folli Follie έχει έναν κατάλογο μεγάλων συνεργασιών. Μία εξ αυτών, με την αμερικανική εταιρία ένδυσης Juicy Couture, έληξε άδοξα στα τέλη του 2017. Ο ελληνικός όμιλος είχε αναλάβει την πανευρωπαϊκή προώθηση της φίρμας, χωρίς ωστόσο θετικά αποτελέσματα, εξαιτίας και της έλλειψης υποστήριξης από την ίδια την Juicy Couture, με αποτέλεσμα η σχετική συνεργασία να λήξει. Όμως συνεχίζει και αντιπροσωπεύει μάρκες όπως Ermenegildo Zegna, UGG Australia, Ted Baker, Vilebrequin, Guess Jeans, Scotch & Soda, Calvin Klein Jeans, Nike, Converse, Franklin & Marshall, G-Star RAW, Samsonite και Technogym, τις οποίες διανέμει χονδρικώς σε πελάτες σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία, όσο και μέσω του δικτύου πολυκαταστημάτων αλλά των δικών του multi brand concept stores, Collective και Kix.

Εδώ και μερικά χρόνια, ο όμιλος επεκτάθηκε επίσης στον τομέα διανομής καλλυντικών, χτίζοντας σταδιακά σημαντικό χαρτοφυλάκιο αντιπροσωπειών. Στις αρχές του 2018 απέκτησε το δικαίωμα στην αποκλειστική διανομή στην Ελλάδα των παγκοσμίου φήμης οίκων ομορφιάς και περιποίησης της COTY (Gucci, Boss, Escada κ.ά) και της BPI (Dolce&Gabbana Make up, Skincare & Fragrances). Ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει και διανέμει σε Ελλάδα και Κύπρο μία από τις σημαντικότερες φίρμες καλλυντικών περιποίησης, την ιαπωνική Shiseido.

Ήδη δε από το 2016, ο όμιλος είχε εισέλθει και στο κανάλι καλλυντικών ευρείας διανομής, μέσω της αποκλειστικής εκπροσώπησης και διανομής των προϊόντων μακιγιάζ Max Factor στην ελληνική αγορά. Επιπλέον, η Folli Follie διαθέτει στην ελληνική αγορά διεθνώς γνωστές μάρκες καλλυντικών όπως: Molton Brown, Annick Goutal κ.α., και την μπουτίκ καλλυντικών Heaven on Earth, την οποία ανέλαβε μετά την κατάρρευση της Γερολυμάτος και των επιχειρήσεων του Λ. Λαυρεντιάδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v