Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Κρέμονται» από τα χείλη του Σολτς οι επενδυτές

Στο ετήσιο «European Finance Conference» συμμετέχουν όλες οι τράπεζες σε ευρωπαϊκό επίπεδο και οι τέσσερις (Εθνική, Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς) ελληνικές τράπεζες.

«Κρέμονται» από τα χείλη του Σολτς οι επενδυτές

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, η έξοδος της Ελλάδας από το μνημόνιο, αλλά και οι όροι για το χρέος αποτέλεσαν τα βασικά θέματα συζήτησης κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα του συνεδρίου που διοργανώνει η Goldman Sachs στη Φρανκφούρτη.

Η προσοχή όλων των επενδυτών είναι στραμμένη στη σημερινή ημέρα καθώς βασικός ομιλητής του συνεδρίου είναι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς.

Στο ετήσιο «European Finance Conference» συμμετέχουν όλες οι τράπεζες σε ευρωπαϊκό επίπεδο και οι τέσσερις (Εθνική, Eurobank, Αlpha Βank, Πειραιώς) ελληνικές τράπεζες.

Στελέχη των ελληνικών τραπεζών που συμμετέχουν στο συνέδριο επισήμαναν στο Euro2day.gr ότι το κλίμα από την πλευρά των επενδυτών και των fund managers είναι συγκρατημένα θετικό για την Ελλάδα (σ.σ. όχι αρνητικό), ωστόσο τους απασχολούν το αφήγημα της καθαρής εξόδου αλλά και ποιους όρους θα βάλει κυρίως η Γερμανία για την παροχή των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Εξού και η σημερινή τοποθέτηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v