Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πολυμέτωπα σχέδια για την Quest

Τι δήλωσε ο πρόεδρος του εισηγμένου Ομίλου κ. Θεόδωρος Φέσσας, στο πλαίσιο της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων. Τα επεκτατικά σχέδια σε ACS και Cardlink, η «επιστροφή» στην ενέργεια και η αναζήτηση νέων επενδυτικών ευκαιριών.

Πολυμέτωπα σχέδια για την Quest

Στη συνεχή αύξηση των εργασιών του Ομίλου Quest κατά τα τελευταία χρόνια και στο πλάνο της εισηγμένης για περαιτέρω άνοδό τους στο απώτερο μέλλον αναφέρθηκε ο πρόεδρος της εισηγμένης εταιρείας κ. Θεόδωρος Φέσσας, στο πλαίσιο της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Ειδικότερα, κατά το πρώτο φετινό τρίμηνο, η αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 20%, του EBITDA κατά 52% και των κερδών ανά μετοχή κατά 49% έλαβε χώρα παρά τις απώλειες εσόδων που επέφερε η περυσινή απόσχιση της BriQ Properties.

Για τους επόμενους εννέα μήνες της φετινής χρήσης, η διοίκηση της Quest Holdings προέβλεψε μεν συνέχιση της βελτίωσης των επιδόσεων, αλλά με χαμηλότερους ρυθμούς από αυτούς του πρώτου τριμήνου.

«Το τρέχον περιβάλλον στην οικονομία είναι πλέον στάσιμο προς θετικό. Οι καλές εταιρείες έχουν βελτιώσει τα αποτελέσματά τους κατά τα τελευταία χρόνια και εμείς κοιτάζουμε να εκμεταλλευθούμε τις ευκαιρίες της αγοράς, καθώς είμαστε μια εταιρεία συμμετοχών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φέσσας.

Η χθεσινή γενική συνέλευση επίσης αποφάσισε τη δυνατότητα αγοράς ιδίων μετοχών μέσα στους επόμενους 24 μήνες, σε εύρος τιμών μεταξύ 1 και 20 ευρώ.

Επίσης, η διοίκηση της Quest Holdings, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις μετόχων, μεταξύ άλλων, σημείωσε:

• Μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του έτους θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να προχωρήσει και φέτος η εισηγμένη σε επιστροφή κεφαλαίου προς τους μετόχους. Θα εξεταστούν τα μέχρι τότε δεδομένα και το αν τα συγκεκριμένα χρήματα θα μπορούσαν να διατεθούν αποδοτικότερα σε άλλες χρήσεις, προς όφελος τόσο του Ομίλου όσο και των μετόχων.

• Ο Όμιλος στο δεύτερο φετινό τρίμηνο θα εγγράψει πρόβλεψη ποσού 1,8 εκατ. ευρώ, επειδή ο νόμος για τα πνευματικά δικαιώματα μιλά για αναδρομική καταβολή τους από τον Αύγουστο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018(!), όταν και ψηφίστηκε. Όσο και αν ο αρμόδιος υπουργός (κ. Νίκος Παπάς) έχει δεσμευθεί πως η αναδρομικότητα του νόμου δεν θα εφαρμοστεί, ο Όμιλος, για λόγους συντηρητικότητας -και επειδή ένας νόμος αλλάζει μόνο με έναν άλλο-, θα εγγράψει τη συγκεκριμένη πρόβλεψη. Πάντως, το σύνολο του κλάδου της πληροφορικής θεωρεί παράλογο και… παράνομο τον συγκεκριμένο νόμο, τουλάχιστον στο κομμάτι της αναδρομικότητας (οι εταιρείες καλούνται να πληρώσουν, χωρίς να έχουν επιβαρύνει σχετικά τους πελάτες τους).

• Η θυγατρική Unisystems δεν έχει ως «αγαπημένο» πεδίο δραστηριότητας τα δημόσια έργα. Αντίθετα, έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της σε έργα εξωτερικού (το 35% του συνολικού κύκλου εργασιών), ενώ στην εγχώρια αγορά επικεντρώνεται κυρίως σε έργα τραπεζών και τηλεπικοινωνιακών ομίλων. Άρα, μια περαιτέρω καθυστέρηση των έργων του δημοσίου δεν θα την επιβαρύνει περαιτέρω, αλλά ούτε και θα ευνοηθεί σημαντικά όταν τα δημόσια έργα «τρέξουν».

• Η θυγατρική της Quest Holdings, εταιρεία ταχυμεταφορών ACS, βρίσκεται σε φάση υλοποίησης πολύ σημαντικών επενδύσεων προκειμένου να μειωθεί το κόστος της, να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι πελάτες και να μπορέσει η εταιρεία να αναπτυχθεί στην πολλά υποσχόμενη αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου.

• Η Cardlink αναμένει από την Τράπεζα της Ελλάδος να λάβει άδεια Ιδρύματος Πληρωμών. Στόχος της είναι να προσφέρει περισσότερα προϊόντα-υπηρεσίες στο δίκτυο των 280.000 τερματικών που έχει εγκαταστημένα, ενώ συνεργάζεται με τις τράπεζες προκειμένου να δραστηριοποιηθεί περαιτέρω στο μέτωπο των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

• Ο Όμιλος συνεχίζει να έχει παρουσία στον χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η περυσινή πώληση μονάδων έγινε γιατί το τίμημα θεωρήθηκε ιδιαίτερα συμφέρον. Στη συνέχεια, η Quest αύξησε το ποσοστό της στην Quest Energy στο 100% (εξαγοράστηκε το ποσοστό του Ομίλου Δαυίδ), απέκτησε μονάδες έναντι χαμηλότερων τιμημάτων και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο προσέλκυσης νέου εταίρου στη συγκεκριμένη θυγατρική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v