Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αύξηση κίνησης 11% φέτος στα περιφερειακά αεροδρόμια αναμένει η Fraport Greece

Ο CEO της Fraport Greece Alexander Zinell ανέφερε ότι η εταιρεία κατασκευάζει 5 εντελώς καινούρια terminals, επεκτείνει και αναβαθμίζει άλλα 5, ενώ αναδιαμορφώνει τα υπόλοιπα 4.

Αύξηση κίνησης 11% φέτος στα περιφερειακά αεροδρόμια αναμένει η Fraport Greece

«Χρειαστήκαμε αρκετό χρόνο για να φτάσουμε στη γραμμή του τερματισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την εισήγησή του στο ετήσιο συνέδριο του Economist ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece Alexander Zinell, αναφερόμενος στην παραχώρηση 14 ελληνικών αεροδρομίων στη Fraport.

Ο σκοπός της εταιρείας είναι η λειτουργία αλλά και η επέκταση και αναβάθμιση αυτών των αεροδρομίων. Εξέθεσε τα οικονομικά οφέλη που έχει το ελληνικό δημόσιο από τη σύμβαση παραχώρησης, εστίασε όμως ιδιαίτερα και στα έμμεσα οφέλη για τη χώρα και την οικονομία, όπως τις 600 θέσεις εργασίας που έχει δημιουργήσει η εταιρεία, τους 12.000 ανθρώπους που δουλεύουν στα αεροδρόμια, την επίδραση των αεροδρομίων στον κρίσιμο για την Ελλάδα τουριστικό τομέα.

Ο κ. Zinell ανέφερε ότι η εταιρεία κατασκευάζει 5 εντελώς καινούρια terminals, επεκτείνει και αναβαθμίζει άλλα 5, ενώ αναδιαμορφώνει τα υπόλοιπα 4. Το 2017 η κίνηση ανέβηκε κατά 10,3%, ενώ φέτος θα αυξηθεί κατά 11%. Επεσήμανε, τέλος, την πολύ καλή συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, καθώς και τη συμβολή των αεροδρομίων στις τοπικές κοινωνίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v