Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παπάζογλου (EY): Πρώτο τεστ οι στοχευμένοι έλεγχοι για τη Folli Follie

Ο επικεφαλής της EY εκτίμησε ότι η όλη διαδικασία των στοχευμένων ελέγχων στην εισηγμένη θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι. Γιατί δεν μπορεί να προχωρήσει σε εκτεταμένο έλεγχο της FF. Τι δήλωσε στο Euro2day.gr.

Παπάζογλου (EY): Πρώτο τεστ οι στοχευμένοι έλεγχοι για τη Folli Follie

Οι στοχευμένοι έλεγχοι σε συγκεκριμένα κονδύλια της Folli Follie πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα και εφόσον ολοκληρωθούν οι υπογραφές συμβάσεων και για τις θυγατρικές του ομίλου, δήλωσε ο επικεφαλής του ελεγκτικού οίκου Ernst & Young Πάνος Παπάζογλου, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε για την παρουσίαση μελέτης για τις εξαγωγές.

Ο κ. Παπάζογλου εκτίμησε ότι η όλη διαδικασία θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι, σε συνεργασία με τις κατά τόπους δομές της EY, οι οποίες θα υποβοηθήσουν το έργο ελέγχου της Folli Follie.

Ο ίδιος, σε δήλωσή του στο Euro2day.gr ανέφερε ότι στο μεταξύ διάστημα έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες προεργασίες, έτσι ώστε να μη σημειωθεί διαδικαστική καθυστέρηση. Τόνισε ωστόσο ότι η οποιαδήποτε τελική έκθεση του οίκου για τον αναλαμβανόμενο έλεγχο δεν θα δημοσιοποιηθεί, αν δεν ολοκληρωθεί η δικανική-εγκληματολογική (forensic) έρευνα.

Όπως είναι ήδη γνωστό, η ΕΥ πρότεινε στη διοίκηση της Folli Follie, η οποία και αποδέχτηκε, να προσλάβει ανεξάρτητο οίκο για την εκτέλεση της παραπάνω έρευνας.

Ο κ. Παπάζογλου σημείωσε επίσης στο Euro2day.gr ότι η ΕΥ δεν μπορεί να προβεί σε εκτεταμένο έλεγχο καθώς δεν θα μπορούσε πρακτικά και ουσιαστικά να εκδώσει «αιτιολογημένη γνώμη» (opinion). Στο πλαίσιο αυτό, προκρίθηκε η λύση των στοχευμένων ελέγχων στο τέλος των οποίων, εφόσον ολοκληρωθούν ομαλά, θα εκδοθεί σχετική έκθεση.

Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη διαδικασία δεν θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναμόρφωση του ισολογισμού της εισηγμένης ή των θυγατρικών της.

Ο κ. Παπάζογλου, τέλος, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αλλαγής διοίκησης, τόνισε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να έλθει εάν υπάρξει ποινική εμπλοκή των μελών της διοίκησης, προσθέτοντας ωστόσο ότι αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να προβλέψει ένας ελεγκτικός οίκος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v