Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελλάκτωρ: Ανακωχή 30 ημερών ζητούν οι ξένοι θεσμικοί

Τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες παράταση, χωρίς εκατέρωθεν διαρροές και ανακοινώσεις, ζητούν η Horizon και άλλοι ξένοι θεσμικοί στη διοικητική διαμάχη της Ελλάκτωρ. Οι παρουσιάσεις των δύο πλευρών και η στάση των τραπεζών.

Ελλάκτωρ: Ανακωχή 30 ημερών ζητούν οι ξένοι θεσμικοί

Σχεδόν σίγουρη είναι η αναβολή συζήτησης των διοικητικών αλλαγών στην Ελλάκτωρ κατά τη γενική συνέλευση της Παρασκευής, όπως έχουν ζητήσει τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα των βασικών μετόχων (η πλευρά των αδερφών Καλλιτσάντση και Λεων. Μπόμπολα – Δημ. Κούτρα), καθώς υπάρχουν σχετικά αιτήματα εκ μέρους ξένων μεγάλων μετόχων.

Πιέσεις για ανακωχή ασκούνται και από τις τράπεζες οι οποίες, πάντως, επισήμως κρατούν ίσες αποστάσεις. Εχουν ενημερώσει, πάντως, τη διοίκηση του κατασκευαστικού ομίλου, με σχετική επιστολή, πως παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις. Το θέμα της αναβολής θα συζητηθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Eλλάκτωρ την Πέμπτη, αλλά οι αποφάσεις θα ληφθούν στη γενική συνέλευση της Παρασκευής, όπως προβλέπει και η νομοθεσία. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η επενδυτική εταιρεία Horizon που ελέγχει άνω του 4,5% της Eλλάκτωρ και αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο ξένο θεσμικό επενδυτή μετά την Amber (κατέχει περί το 5%), έχει μάλιστα ζητήσει με επιστολή της να αναβληθεί η συζήτηση για τις διοικητικές αλλαγές για ένα μήνα, ώστε να υπάρξει χρόνος διαβούλευσης μεταξύ των δύο πλευρών οι οποίες θα δεσμευτούν πως θα σταματήσουν τις εκατέρωθεν διαρροές και ανακοινώσεις. Αντίστοιχη στάση φαίνεται πως θα τηρήσουν και άλλοι ξένοι ή εγχώριοι μέτοχοι με αποτέλεσμα να θεωρείται σχεδόν σίγουρη η αναβολή της συζήτησης.

Οι επενδυτές ζητούν δηλαδή να μην τεθεί προς συζήτηση στην γενική συνέλευση τόσο η πρόταση της πλευράς Καλλιτσάντση για την εκλογή νέου εννεαμελούς διοικητικού συμβουλίου χωρίς τους κ.κ. Λεων. Μπόμπολα και Δημ. Κούτρα, όσο και η πρόταση των τελευταίων για νέο Δ.Σ. στο οποίο δεν θα συμμετέχουν οι κ.κ. Αναστάσιος και Δημήτρης Καλλιτσάντσης.

Ζητούν, επίσης, όπως αναφέρεται και στην επιστολή της Horizon, να υπάρξει διαβούλευση ενός μηνός μεταξύ των δύο πλευρών με δέσμευσή τους πως κατά το συγκεκριμένο διάστημα θα σταματήσουν τα «αλληλομαχαιρώματα» μέσω του Τύπου. Στη συνέχεια να συζητηθούν οι διοικητικές αλλαγές σε νέα γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουλίου. 

Από τις αρχές της εβδομάδας, τόσο η πλευρά Καλλιτσάντση, όσο και των κ.κ. Λεων. Μπόμπολα και Δημήτρη Κούτρα είχαν σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους ξένων και εγχωρίων επενδυτών, αλλά και με στελέχη χρηματιστηριακών εταιρειών ώστε να παρουσιάσουν τα σχέδια αναδιοργάνωσης του ομίλου Eλλάκτωρ που έχουν επεξεργαστεί.  Οι αδερφοί Καλλιτσάντση εμφανίζονται να έχουν εξασφαλίσει τη στήριξη funds που κατέχουν μικρότερα ποσοστά της εισηγμένης.

Η ενεργοποίηση των ξένων χαρτοφυλακίων είναι, πάντως, αναμενόμενη καθώς αρκετά funds βλέπουν να ενισχύεται ο ρόλος και η παρέμβασή τους μέσα από τη διαμάχη των βασικών μετόχων του ομίλου Eλλάκτωρ. Γι' αυτό και θέλουν περισσότερο χρόνο ώστε να μελετήσουν τα δεδομένα και να αποφασίσουν πως θα κινηθούν εφόσον απαιτηθεί.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v