Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε «καλή χρονιά» ελπίζει φέτος η Βογιατζόγλου Systems

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της εισηγμένης, στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας. Η φετινή πορεία, τα σχέδια των θυγατρικών και ο πίνακας με τις «χρυσές» χρηματικές διανομές.

Σε «καλή χρονιά» ελπίζει φέτος η Βογιατζόγλου Systems

Τη συγκρατημένη αισιοδοξία του ότι και το 2018 θα είναι μια καλή χρονιά για τη Βογιατζόγλου Systems εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Νίκος Βογιατζόγλου, στο πλαίσιο της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας.

Ειδικότερα, το 2017 ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της εταιρείας αυξήθηκε από τα 19,6 στα 21,5 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη ανέβηκαν από τις 750 χιλ. στο 1,507 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, η χθεσινή γενική συνέλευση ψήφισε τη διανομή μερίσματος 0,15 ευρώ ανά μετοχή (έναντι 0,12 ευρώ πέρυσι), που θα αποκοπεί στις 3/7 και θα καταβληθεί στις 10 Ιουλίου.

Ο κ. Βογιατζόγλου απέδωσε την ανάκαμψη των αποτελεσμάτων στην αποτελεσματικότερη δουλειά της ίδιας της εταιρείας, αλλά και στο γεγονός ότι η αγορά «έχει ξεκαθαρίσει», ενώ για τη φετινή χρονιά σημείωσε:

«Πέρυσι είχαμε ένα πολύ ισχυρό πρώτο εξάμηνο και ένα αρκετά χαμηλότερο δεύτερο μισό του έτους. Οι διακυμάνσεις μέσα στη χρονιά οφείλονται συχνά στον χρονισμό των έργων που μας αναθέτουν οι πελάτες μας. Φέτος, έχουμε ένα πρώτο εξάμηνο που βρίσκεται πολύ κοντά στις αντίστοιχες περυσινές επιδόσεις, άρα θέλουμε να ελπίζουμε πως και η φετινή χρονιά θα εξελιχθεί καλά, ιδίως αν δεν επαναληφθεί η περυσινή κάμψη του δευτέρου εξαμήνου».

Τέλος, ο Νίκος Βογιατζόγλου απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των μετόχων, σημείωσε:

• Η θυγατρική Beta Woods που δραστηριοποιείται στον χώρο των ειδικών κατασκευών δημιουργήθηκε για δύο λόγους: Πρώτον, για να εκτελεί η εταιρεία με συνέπεια και χρονική ακρίβεια (με ό,τι αυτό σημαίνει για την εξυπηρέτηση των πελατών της) εργασίες που έδινε σε υπεργολάβους. Δεύτερον, προκειμένου να εξυπηρετεί και τρίτους πελάτες σε έναν τομέα που πιστεύει πως παρουσιάζει θετικές προοπτικές. Παρά το γεγονός ότι η Beta Woods λειτουργεί μόλις 14 μήνες, ελπίζεται πως φέτος θα αποφύγει τις ζημίες. Πρόκειται για μια μονάδα που έχει στηθεί πάνω σε ανοδικές προοπτικές, ωστόσο αυτή την περίοδο βρίσκεται σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των υποδομών της (αυτοματοποίηση εργασιών, μείωση λειτουργικού κόστους κ.λπ.). Για τον σκοπό αυτό θα γίνει και επένδυση ύψους 400 χιλιάδων ευρώ για την απόκτηση μηχανολογικού εξοπλισμού.

• Η θυγατρική στη Ρουμανία εξακολουθεί να είναι κερδοφόρος. Η διοίκηση της εισηγμένης είναι ικανοποιημένη από την πορεία της, ωστόσο για να αναπτυχθεί περαιτέρω χρειάζονται μεγαλύτερες εγκαταστάσεις και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η Βογιατζόγλου προσανατολίζεται στη μετεγκατάσταση σε νέο κτίριο (το πιθανότερο μέσω ενοικίασης).

• Ξεκίνησε να λειτουργεί το ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) της εισηγμένης, που απευθύνεται στην ελληνική αγορά.

• Η ψήφιση δυνατότητας λήψης κοινού ομολογιακού δανείου ύψους έως 2,5 εκατ. ευρώ γίνεται με στόχο τη μείωση του κόστους του δανεισμού και γιατί ενδεχομένως να χρειαστούν κάποια κεφάλαια σε περίπτωση πιθανών επενδύσεων.

• Η επένδυση στο φωτοβολταϊκό πάρκο έχει αποσβεστεί πλήρως και έτσι η λειτουργία του ενισχύει κάθε χρόνο τα αποτελέσματα της εισηγμένης εταιρείας.

Η Boγιατζόγλου Systems συγκαταλέγεται στις εταιρείες που έχουν προχωρήσει σε συχνές και μεγάλες χρηματικές διανομές προς τους μετόχους τους (βλέπε στοιχεία παρατιθέμενου πίνακα).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v