Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Attica Bank: Παράλληλη αναζήτηση επενδυτών

«Έχουμε δεχθεί προσφορές οι οποίες αξιολογούνται» δήλωσε η διοίκηση. Ως 60 εκατ. η νέα ΑΜΚ που θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από στρατηγικό επενδυτή. Αναβλήθηκαν οι αποφάσεις για αποπληρωμή προνομιούχων και εκλογή νέου ΔΣ.

Attica Bank: Παράλληλη αναζήτηση επενδυτών

Μετάθεση 20 ημερών έλαβε η διαδικασία πρόσθετης κεφαλαιοποίησης της Τράπεζας Αττικής , μέσω αύξησης κεφαλαίου, που θα την καλύψει εξ ολοκλήρου στρατηγικός επενδυτής ή/ και πώλησης του ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης (junior bond), το οποίο προέκυψε από την τελευταία τιτλοποίηση.

Στο πλαίσιο της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης, το σώμα των μετόχων ενημερώθηκε από τη διοίκηση ότι οι παράλληλες διαδικασίες ανεύρεσης επενδυτών για τη συμμετοχή τους στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου καθώς και επενδυτών για την πώληση του ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης που προέκυψε από την τιτλοποίηση των NPE’s 700 εκατ. περίπου, δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα πάντα με τη διοίκηση, οι προσφορές, που υποβλήθηκαν από ενδιαφερόμενους επενδυτές στον διεθνή οίκο Rothschild, ο οποίος ενεργεί ως σύμβουλος της Τράπεζας, ακόμη αξιολογούνται.

Η Αττικής τρέχει την εξής παράλληλη διαδικασία: Eπιδιώκει να βρει στρατηγικό επενδυτή, ο οποίος θα καλύψει, πλήρως, αύξηση κεφαλαίου ως 60 εκατ. ευρώ με έκδοση ως 200.000.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ενώ την ίδια στιγμή έχει δεχθεί δεσμευτικές προσφορές για την πώληση του junior bond, που προέκυψε από την τιτλοποίηση χαρτοφυλακίου των NPE’s ύψους 700 εκ. ευρώ περίπου, ο οποίος θα λάβει ως αντάλλαγμα τη διαχείρισης του προαναφερόμενου χαρτοφυλακίου NPEs.

Λόγω της αδυναμίας λήψης απόφασης για τα παραπάνω θέματα αναβλήθηκε και η συζήτηση για την εξαγορά των προνομιούχων μετοχών Ελληνικού Δημοσίου, αξίας 100,2 εκατ. ευρώ είτε εν μέρει, είτε εν συνόλω όπως και η εκλογή νέων μελών του Δ. Σ. Όλα τα παραπάνω θέματα θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν στις 18 Ιουλίου.

Το σώμα των μετόχων περιορίστηκε, χθες, στο να εγκρίνει τις οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2017, απαλλάσσοντας τα μέλη του Δ.Σ και τους ορκωτούς από κάθε ευθύνη αποζημίωσης.

Σημειώνεται ότι η αύξηση κεφαλαίου ως του ποσού των 197,97 εκατ. ευρώ που διενήργησε πρόσφατα η Τράπεζα Αττικής καλύφθηκε μόλις κατά 44,9% με συγκέντρωση κεφαλαίου 88,88 εκατ. ευρώ με ΕΦΚΑ και ΤΣΜΕΔΕ να βάζουν το συντριπτικό μέρος των παραπάνω κεφαλαίων. Ως αποτέλεσμα, της μερικής κάλυψης προτείνεται νέα ΑΜΚ με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων και είσοδο στρατηγικού επενδυτή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v