Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζεται η αγωνία για την τύχη της ΕΒΖ

Με μέλη της διοίκησης της εταιρείας συναντώνται σήμερα εκπρόσωποι του fund «Kingsley Capital Partners». Εντός των ημερών η τοποθέτηση προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στην εταιρεία. Δεν θα μείνει κανένας άνεργος από την πώληση, διαμηνύει η κυβέρνηση.

Συνεχίζεται η αγωνία για την τύχη της ΕΒΖ

Να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του για το αν πράγματι ενδιαφέρεται για την απόκτηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) καλείται από τη διοίκηση της εταιρείας το αμερικανο-βρετανικό fund «Kingsley Capital Partners».

Σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος, σε μια περίοδο όπου οι διαπραγματεύσεις με την «Innovation Brain» του Lucas Fecker βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο για την είσοδό του ως στρατηγικού επενδυτή, ο έτερος φερόμενος διεκδικητής της εταιρείας θα πρέπει να λάβει σαφή θέση για το αν ενδιαφέρεται, κάτι που θα επιβεβαιωθεί στην περίπτωση που καταθέσει δεσμευτική προσφορά.

«Πρέπει να κλείσει αυτή η ιστορία», αναφέρει στο Euro2day.gr το ίδιο στέλεχος, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. «Αν ενδιαφέρεται (σ.σ. η Kingsley), να καταθέσει προσφορά και θα εξεταστεί. Χωρίς να υπάρχει προσφορά, δεν μπορεί να γίνεται συζήτηση», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Η συνάντηση των μελών της διοίκησης της εταιρείας με τους εκπροσώπους της Kingsley είναι προγραμματισμένη για σήμερα και αναφέρουμε τα μέλη, καθώς η ΕBΖ από προχθές είναι «ακέφαλη» λόγω της παραίτησης (με χρονικό διάστημα περίπου 20 ημερών) τόσο του προέδρου της Παναγιώτη Αλεξάκη, όσο και του διευθύνοντος συμβούλου Παναγιώτη Καραχάλιου.

Πάντως η αντικατάσταση των παραιτηθέντων στελεχών της εταιρείας φαίνεται να είναι το πλέον εύκολο για την κυβέρνηση, δεδομένης της κατάστασης της εταιρείας. Οι αντικαταστάσεις θα γίνουν τις επόμενες ημέρες, αναφέρουν οι γνωρίζοντες τις εξελίξεις.

Το κρίσιμα ζητήματα είναι η πώληση της εταιρείας και η επόμενη ημέρα, θέματα που συζητήθηκαν χθες στη διάρκεια συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση και της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου Χριστόδουλο Βαρκάκη, οι εργαζόμενοι ζητούν τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της εταιρείας, όποια και αν είναι η διάδοχη κατάσταση, και των θέσεων εργασίας. Στη χθεσινή συνάντηση, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συστήσουν ομάδα εργασίας, η οποία θα εξετάσει όλα τα δεδομένα. Πάντως από κυβερνητικής πλευράς ξεκαθαρίστηκε ότι δεν θα μείνει κανένας από τους υφιστάμενους εργαζόμενους άνεργος.

Την ίδια στιγμή, κομβικής σημασίας είναι και η χρηματοδότηση της εταιρείας έως την είσοδο του στρατηγικού επενδυτή. Εάν υπάρξει καθυστέρηση στην πώληση της εταιρείας, θεωρείται δεδομένο ότι θα προκύψει πρόβλημα ρευστότητας, το οποίο θα κληθεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v