Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Στη «Μυτιληναίος» το πρώτο βραβείο IR μεταξύ των εισηγμένων

Αναγνώριση κι επιβράβευση των αποτελεσμάτων του μετασχηματισμού και της νέας εταιρικής δομής της εταιρίας. Τι είχε πει στους μετόχους ο Ευάγγελος Μυτιληναίος για τη μετεξέλιξη της εισηγμένης.

Χρηματιστήριο: Στη «Μυτιληναίος» το πρώτο βραβείο IR μεταξύ των εισηγμένων

Η επιβράβευση των αποτελεσμάτων του σαρωτικού μετασχηματισμού της «Μυτιληναίος» έφτασε. Το Χρηματιστήριο Αθηνών βράβευσε το Τμήμα Επενδυτικών Σχέσεών (Investor Relations) της, ως το κορυφαίο των εισηγμένων για το 2017.

Η μετεξέλιξη της εταιρίας με τη δημιουργία μίας νέας, με βάση τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, εταιρικής δομής αναγνωρίζεται πλέον.

Πρόκειται για ένα μεγάλο στοίχημα του προέδρου Ευάγγελου Μυτιληναίου, ο οποίος στις αρχές του Ιουνίου και κατά τη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, για να τονίσει τη σημασία των αλλαγών, διάβασε μέρος της επιστολής που είχε στείλει στους εργαζόμενους τον περασμένο Δεκέμβριο:

«Χάρη στις προσπάθειες όλων μας, βρισκόμαστε στην καλύτερη στιγμή των τελευταίων δέκα χρόνων. Και αυτή ακριβώς η στιγμή είναι η πλέον κατάλληλη για να ανοίξουμε τα φτερά μας και να μετεξελιχθούμε στη μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της Ελλάδος», ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στο προσωπικό, για να επισημάνει: «Στο επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας μας, θα πρωταγωνιστεί μία ελληνική στην καρδιά αλλά πολυεθνική σε μέγεθος και προοπτική, εταιρεία, που μπορεί να σταθεί επάξια στις παγκόσμιες αγορές, χωρίς να επηρεάζεται από τους κλυδωνισμούς της εγχώριας κρίσης».

Η «Mυτιληναίoς» μετά τον μετασχηματισμό της έχει καταφέρει να είναι η πρώτη μη τραπεζική εταιρία στην Ελλάδα που έχει Διεύθυνση Εταιρικής Διακυβέρνησης.

Δημιουργήθηκε εκτελεστική επιτροπή, η οποία ασχολείται με την καθημερινή λειτουργία και διοίκηση της εταιρείας, συνεπικουρούμενη από αρμόδιες επιτροπές (Metallurgy, Energy EPC, Finance, Capital allocation).

Και το σημαντικότερο όλων, όπως τόνισε και ο ίδιος ο Ευάγγελος Mυτιληναίος στους μετόχους, αναδιοργανώθηκε το διοικητικό συμβούλιο. Με τον τρόπο αυτό υπάρχει σε ποσοστό 64% ανεξαρτησία στο διοικητικό συμβούλιο και 100% ανεξαρτησία στις Επιτροπές ΔΣ (Ελέγχου και Αμοιβών & Υποψηφιοτήτων). Παράλληλα αναβαθμίστηκε η Επιτροπή Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου διαθέτουν εξειδίκευση σε όλες τι επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρείας, εμπειρία σε διοίκηση, σε χρηματοοικονομικά, νομικά και ρυθμιστικά θέματα, στις διεθνείς κεφαλαιαγορές αλλά και διεθνή και ακαδημαϊκή εμπειρία.

Οι προσπάθειες αυτές αναγνωρίζονται, και χθες το Χρηματιστήριο Αθηνών απένειμε σε ειδική εκδήλωση το πρώτο βραβείο στο τμήμα Investor Relations. Το βραβείο παρέλαβε για λογαριασμό της εισηγμένης ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, γενικός διευθυντής Επενδυτικών Σχέσεων και Εταιρικής Διακυβέρνησης της «Mυτιληναίος».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v