Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΚ: Παραπομπή του Δ.Σ. της Folli Follie για χειραγώγηση

Σκληραίνει τη στάση της η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ενημερώθηκαν ήδη τα μέλη της διοίκησης της εισηγμένης για το «δικαίωμα ακρόασης» που λήγει την Παρασκευή. Απεστάλη στο Μονομελές Πρωτοδικείο το αίτημα για Διαχειριστικό Ελεγχο.

ΕΚ: Παραπομπή του Δ.Σ. της Folli Follie για χειραγώγηση

Απόφαση για παραπομπή όλων των μελών του Δ.Σ. της Folli Follie, για το αδίκημα χειραγώγησης της αγοράς μέσω διασποράς ψευδών ειδήσεων, έλαβε προ ημερών το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (ΕΚ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, την προηγούμενη Παρασκευή ενημερώθηκαν τα μέλη της διοίκησης της εισηγμένης για το λεγόμενο δικαίωμα ακρόασης, το χρονικό διάστημα εντός του οποίου η εισηγμένη μπορεί να συντάξει υπόμνημα, απαντώντας στα όσα της θέτει η εποπτική αρχή. Αυτό λήγει την Παρασκευή 6/7 και η παράταση που μπορεί να λάβει η εταιρεία είναι ολίγων ημερών.

Εάν οι απαντήσεις δεν κριθούν ικανοποιητικές, ακολουθείται άμεσα η διαδικασία που προβλέπει ο νόμος και αφορά τόσο στην επιβολή διοικητικών κυρώσεων, όσο και στην άμεση παραπομπή της υπόθεσης στον Εισαγγελέα.

Οπως λένε οι ίδιες πηγές, η παραπάνω διαδικασία, εφόσον τελικώς ακολουθηθεί, είναι πολύ πιο σύντομη ως προς την ολοκλήρωσή της σε σχέση με το αίτημα για διαχειριστικό έλεγχο από πλευράς ΕΚ, το οποίο παρεμπιπτόντως απεστάλη σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Στελέχη της ΕΚ εκφράζουν πλέον ανοιχτά την απόλυτη δυσπιστία τους για το εάν τα ταμειακά διαθέσιμα στα οποία έχει αναφερθεί η Folli Follie υφίστανται όντως και για τον λόγο αυτό, έχοντας εξαντλήσει κάθε χρονικό περιθώριο αλλά και κάθε άλλο μέτρο που άπτεται της δικαιοδοσίας της, προχωρούν τις διαδικασίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v