Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deal Κοπελούζου με τον κινεζικό κολοσσό CHN Energy

Υπεγράφησαν συμφωνίες συνεργασίας για τις ΑΠΕ και τη διεκδίκηση των λιγνιτικών σε Μελίτη και Μεγαλόπολη. Ποια είναι η μεγαλύτερη παραγωγός άνθρακα και εταιρία ηλεκτρικής ενέργειας στον κόσμο.

Deal Κοπελούζου με τον κινεζικό κολοσσό CHN Energy

Mega deal στην ενέργεια, με τον όμιλο Κοπελούζου και τον κινεζικό κολοσσό CHN Energy να υπογράφουν συμφωνία συνεργασίας για επενδύσεις στη συμβατική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και τις ΑΠΕ.

Κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε σήμερα, ο πρόεδρος του κινεζικού ομίλου Λινγκ Βεν και ο πρόεδρος του ομίλου Κοπελούζου, Δημήτρης Κοπελούζος, ανακοίνωσαν την είσοδο της CHN Energy με 75% στο μετοχικό κεφάλαιο της Elica Group, που ανήκει στον όμιλο Κοπελούζου και δραστηριοποιείται στις ΑΠΕ.
Επίσης οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για τη διεκδίκηση στον διαγωνισμό της ΔEH των λιγνιτικών μονάδων της Μελίτης και της Μεγαλόπολης.

Η CHN Energy ιδρύθηκε πέρυσι μετά τη συγχώνευση της China Guodian Corporation και της Shenhua Group. Η εταιρία, σύμφωνα με τον πρόεδρό της, είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο παραγωγός άνθρακα και εταιρία ηλεκτρικής ενέργειας και έχει μεγάλη ανάπτυξη των ΑΠΕ. Το μετοχικό της κεφάλαιο ανέρχεται στα 17 δισ. ευρώ και τα περιουσιακά της στοιχεία στα 235,6 δισ. ευρώ. Απασχολεί 330.000 εργαζόμενους σε 66 θυγατρικές εταιρίες της. Διαθέτει 10 εισηγμένες εταιρίες στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Ο Δημήτρης Κοπελούζος τόνισε με αφορμή την παρουσία της CHN Energy και τη συνεργασία με τις εταιρίες του ομίλου του πως η Ελλάδα αποτελεί τη βάση για την επέκταση των δραστηριοτήτων της στην περιοχή των Βαλκανίων. Στην ίδια εκδήλωση ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας χαιρέτισε τη συνεργασία αυτή, προαναγγέλλοντας την είσοδο και άλλων κινεζικών εταιριών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v