Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποφασίζει το ΤΧΣ για τον CEO της Εθνικής Τράπεζας

Το ΤΧΣ αναμένεται να προτείνει στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας την επιλογή του για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Στη Γενική Συνέλευση της τράπεζας στις 26 Ιουλίου οι τελικές αποφάσεις.

Αποφασίζει το ΤΧΣ για τον CEO της Εθνικής Τράπεζας

Συνεδριάζει σήμερα το Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με θέμα την εξέταση των δύο υποψηφιοτήτων για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας, με στόχο να προτείνει -εκτός απρόοπτου- την επιλογή του προς το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας.

Το θέμα πρέπει να κλείσει άμεσα και να εγκριθεί με ομοφωνία, όπως επισημαίνουν όλοι οι εμπλεκόμενοι, ο νέος CEO και από τη γενική συνέλευση της τράπεζας, η οποία έχει ορισθεί για την Πέμπτη 26 Ιουλίου.

Η… επιλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου της ΕΤΕ έχει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, προκαλέσει αναστάτωση στα πολλαπλά μέτωπα των εμπλεκόμενων στην υπόθεση μερών, ενώ η Επιτροπή Αξιολόγησης (nomination committee) της τράπεζας δεν έλαβε καμία απόφαση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής της την προηγούμενη Παρασκευή.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έχει κομβικής σημασίας ρόλο και λόγο καθώς είναι ο βασικός μέτοχος της Eθνικής Tράπεζας, με ποσοστό 40,36%.

Όσο για τους δύο υποψηφίους, ο ένας εργάζεται ήδη στην τράπεζα και ο δεύτερος είναι στέλεχος με μακρά εμπειρία στον τραπεζικό κλάδο και με αυξημένη αναγνωρισιμότητα στο οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον.

Ρόλο-κλειδί διαδραματίζει όμως και το διοικητικό συμβούλιο της Eθνικής Tράπεζας, τα μέλη του οποίου θα κληθούν να εγκρίνουν τον νέο CEO.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v