Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο helpdesk για τους εξαγωγείς από τον Enterprise Greece

Στη δημιουργία «Export Helpdesk» πρόκειται να προχωρήσει ο «Enterprise Greece». Στόχος η ενημέρωση και η υποβοήθηση των εξαγωγέων και των υποψήφιων επενδυτών. Πώς θα διαχειρίζεται τα αιτήματα. Έρχεται και διαδικτυακή πύλη.

Νέο helpdesk για τους εξαγωγείς από τον Enterprise Greece

Στη δημιουργία μιας υποστηρικτικής δομής (Export Helpdesk) για τις εξαγωγικές και εν δυνάμει εξαγωγικές επιχειρήσεις πρόκειται να προχωρήσει ο «Enterprise Greece». Το Export Helpdesk θα στελεχωθεί με έκτακτο προσωπικό και θα έχει σταθερή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, μέσω καθορισμένων σημείων επαφής και θα ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέσω εναλλακτικών καναλιών (τηλέφωνο, email, web interface, ηλεκτρονικές φόρμες κ.λπ.).

Η υποστηρικτική δομή θα μεριμνά για τη διαχείριση των αιτημάτων των ενδιαφερομένων, από την υποβολή ενός αιτήματος, την ανταπόκριση της υπηρεσίας, αλλά και την παρακολούθηση της αποτελεσματικότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, μέχρι την ολοκλήρωση της διαχείρισης του αιτήματος. Δηλαδή η δομή θα απευθύνεται στις επιχειρήσεις ή αντίστροφα, με στόχο την άμεση αντιμετώπιση ερωτημάτων ή θεμάτων που ανακύπτουν κατά τη φάση έναρξης ή υλοποίησης εξαγωγικών δραστηριοτήτων από τις επιχειρήσεις.

Η όλη πληροφορία που θα συλλέγεται, θα αξιοποιείται για την ανατροφοδότηση της λειτουργίας του Helpdesk και της διαδικασίας λήψης τεκμηριωμένων αποφάσεων στον τομέα της πολιτικής εξαγωγών και της προσέλκυσης - υποστήριξης της υλοποίησης επενδύσεων.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, η ανατροφοδότηση του συστήματος θα συμβάλλει στην αξιολόγηση όσον αφορά στην επάρκεια των παρεχόμενων υπηρεσιών, στην ανάδειξη πεδίων που δεν καλύπτονται, στην εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων και στη χρηστικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις, με στόχο τη λήψη διορθωτικών μέτρων για τη βελτιστοποίησή τους.

Στο πλαίσιο του έργου, θα υλοποιηθούν και δράσεις διάχυσης των παρεχόμενων υπηρεσιών και των αποτελεσμάτων της υπηρεσίας σε φορείς και οργανισμούς χάραξης πολιτικής και υπηρεσίες του Δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, αρμόδιους για θέματα επιχειρηματικού περιβάλλοντος, καθώς και σε συλλογικούς φορείς των επιχειρήσεων και σε επιχειρήσεις (ενημερωτικές ημερίδες, χρήση κοινωνικών δικτύων, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μηνύματα).

Και διαδικτυακή πύλη

Στο πλαίσιο ενίσχυσης των εξαγωγέων, προγραμματίζεται και η δημιουργία διαδικτυακής πύλης ενημέρωσης στην οποία θα καταγράφεται κάθε απαραίτητη για την εξαγωγική πολιτική πληροφορία, θα περιλαμβάνει βάσεις δεδομένων και θα παρέχει πληροφορίες για κάθε πτυχή που έμμεσα ή άμεσα επηρεάζει τη λήψη αποφάσεων στο πλαίσιο της εξαγωγικής πολιτικής. Η πύλη θα απευθύνεται στις επιχειρήσεις και ειδικότερα για τον υπάρχοντα και δυνητικό εξαγωγέα, με τρόπο διαδραστικό και με δυνατότητα χρήσης πολυμέσων, για θέματα όπως εξαγωγικές διαδικασίες, προετοιμασία συμμετοχής σε διεθνείς εκθέσεις, επιχειρηματικές αποστολές, εκπαιδευτικό υλικό κ.ο.κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v