Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Pasal Development: Τα «καυτά μέτωπα» του β' εξαμήνου

Σημαντικές εξελίξεις σε τρία μέτωπα αναμένει η διοίκηση της Pasal Development κατά το δεύτερο μισό της φετινής χρονιάς. Κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε να προκύψει μια «νέα αρχή» για την εισηγμένη εταιρεία.

Pasal Development: Τα «καυτά μέτωπα» του β εξαμήνου

Με ενδιαφέρον αναμένεται το δεύτερο μισό του 2018 για τους μετόχους της Pasal Development, λόγω των εξελίξεων που δρομολογούνται σε τρία μέτωπα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης εταιρείας κ. Σωτήρης Θεοδωρίδης, στο πλαίσιο της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων:

Πρώτον, μέσα στους επόμενους μήνες (πιθανολογείται από Σεπτέμβριο έως Νοέμβριο) αναμένεται η δικαστική απόφαση για την αίτηση ρύθμισης των δανείων της Pasal, αίτηση που έχει γίνει με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των πιστωτών.

Δεύτερον, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την προσέλκυση επενδυτή στο εμπορικό κέντρο Athens Heart (η διοίκηση της εταιρείας δεν αναφέρθηκε στο όνομα του επενδυτή, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για την αμερικανική Hines).

Και τρίτον, με την προϋπόθεση ότι οι εξελίξεις στα δύο προαναφερθέντα μέτωπα θα καταλήξουν θετικά, έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται κάποιες επαφές-προσεγγίσεις με στόχο την «επόμενη ημέρα» της Pasal Development και την προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρίδη, από την όλη διαδικασία αναμένεται να προκύψει μια Pasal Development η οποία θα έχει μεν περιορισμένης αξίας περιουσιακά στοιχεία, αλλά δεν θα οφείλει στις τράπεζες (η εταιρεία σήμερα δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, προμηθευτές, ή τρίτους) και θα μπορεί ενδεχομένως να αξιοποιήσει ορισμένα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει, όπως:

α) Είναι εισηγμένη εταιρεία στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, η οποία μάλιστα μπορεί να μετατραπεί σε ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας).

β) Θα διαθέτει έναν υπόλοιπο συσσωρευμένων ζημιών της τάξεως των 20 εκατ. ευρώ, άρα θα μπορεί να φοροαπαλλάσσεται για μελλοντικά ενδεχόμενα κέρδη της.

γ) Θα μπορεί να εκμεταλλευθεί την υπάρχουσα τεχνογνωσία των στελεχών της εισηγμένης.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρίδη, δεν υπάρχει μέχρι σήμερα κατάληξη στο μέτωπο των συγκεκριμένων επαφών, άρα και τίποτε το ανακοινώσιμο.

Τέλος, στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, ανακοινώθηκε πως οι περυσινές αμοιβές του Διοικητικού Συμβουλίου ήταν μηδενικές, παρά το γεγονός ότι είχε εγκριθεί κάποιο σχετικό κονδύλι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v