Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΓΕΝΟΠ: Ξεκινά νομικές ενέργειες κατά της πώλησης των λιγνιτικών της ΔΕΗ

Στα διοικητικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια προσφεύγουν οι ΓΕΝΟΠ, περιφέρειες και τοπική αυτοδιοίκηση κατά του νόμου απόσχισης και πώλησης των μονάδων. Καταγγελίες για το επιχειρησιακό σχέδιο της McKinsey.

ΓΕΝΟΠ: Ξεκινά νομικές ενέργειες κατά της πώλησης των λιγνιτικών της ΔΕΗ

Με προσφυγή στα αστικά, διοικητικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια κατά του νόμου πώλησης των λιγνιτικών μονάδων, προχωρούν από κοινού η ΓΕΝΟΠ και οι εκπρόσωποι της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης της Μεγαλοπολης, Κοζάνης και Φλώρινας.

Την αναγγελία αυτών των δικαστικών ενεργειών έκαναν στη διάρκεια κοινης συνεντευξης Τυπου ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης, ο περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Διονύσης Παπαδόπουλος και ο πρόεδρος των ενεργειακών δήμων της Μακεδονίας, Σάββας Ζαμανίδης.

Πέραν αυτών των νομικών κινήσεων οι συνδικαλιστές και οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας συνεχίζουν και τις αλλαγές κινητοποιήσεις. Έτσι δεν επιτρέπουν την είσοδο των υποψηφίων επενδυτών στο λιγνιτικό σταθμό της Μελίτης στο πλαίσιο του due diligence, ενώ σε αντίστοιχη κίνηση προχωρούν και στη Μεγαλοπολη από την ερχόμενη Τρίτη.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ άσκησε δριμεία κριτική και το θέμα του επιχειρησιακού πενταετούς σχεδίου της McKinsey για τη ΔΕΗ. Σύμφωνα με τον κ. Αδαμίδη το business plan δεν λαμβάνει υπόψη τον εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό και παράλληλα συστήνει την κατάργηση της έκπτωσης συνέπειας προς τους καταναλωτές την ώρα που η Επιχείρηση έχει ανάγκη από έσοδα.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την αιμορραγία πελατών της εταιρίας προς τους ανταγωνιστές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v