Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οκτώ προσφορές για τις πρόδρομες εργασίες στη γραμμή 4 του μετρό Αθήνας

Ολοι οι μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι και κάποιοι μικρότεροι κατέθεσαν προσφορές στον διαγωνισμό της Αττικό Μετρό για τις πρόδρομες εργασίες στο πρώτο τμήμα, Αλσος Βεΐκου - Γουδή, της γραμμής 4 του μετρό της Αθήνας.

Οκτώ προσφορές για τις πρόδρομες εργασίες στη γραμμή 4 του μετρό Αθήνας

Την Παρασκευή θα γίνει η ηλεκτρονική αποσφράγιση των οκτώ προσφορών που κατατέθηκαν τη Δευτέρα στον διαγωνισμό της Αττικό Μετρό για τις πρόδρομες εργασίας στη γραμμή 4 (για το πρώτο τμήμα, Αλσος Βεΐκου - Γουδή), προϋπολογισμού 39.000.000 ευρώ συν ΦΠΑ. Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της Αττικό Μετρό, ο διαγωνισμός αφορά την ανάθεση με συμφωνία πλαίσιο της σύμβασης κατασκευής του έργου με τίτλο: ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΕΙΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΟΚΩ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Α’ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ 4 «ΑΛΣΟΣ ΒΕΪΚΟΥ - ΓΟΥΔΗ» ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, και περαιτέρω στη σύναψη με τον επιλεγέντα Ανάδοχο των επιμέρους συμβάσεων εκπόνησης των απαιτούμενων μελετών και εργασιών.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η μελέτη και η εκπόνηση των μετατοπίσεων των δικτύων κοινής ωφέλειας, των αρχαιολογικών εργασιών, των κυκλοφοριακών παρακάμψεων και λοιπών απαιτούμενων εργασιών στους χώρους του Έργου της Γραμμής 4 του Μετρό Αθήνας, σύμφωνα με τα τεύχη του διαγωνισμού. Προσφορές κατέθεσαν οι εξής εταιρείες ή κοινοπραξίες:

1. "ΕΡΕΤΒΟ" ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ-ΕΜΠΟΡΙΚΗ-ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ-ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με διακριτικό τίτλο "ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε."

2. ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ

3. ΘΕΜΕΛΗ ΑΕ

4. ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

5. J&P-ΑΒΑΞ Α.Ε.

6. P. & C. DEVELOPMENT S.A.

7. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

8. ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

Στην Αττικό Μετρό υποστηρίζουν πως «για πρώτη φορά λαμβάνει χώρα ανάλογος διαγωνισμός, με το αντικείμενο του οποίου προβλέπεται να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανές καθυστερήσεις του μεγαλύτερου δημόσιου έργου συγκοινωνιακής υποδομής, που εκτελείται αυτή τη στιγμή στην Ε.Ε., προϋπολογισμού δημοπράτησης 1,45 δισ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ για την πρώτη φάση».

Η Διοίκηση της Αττικό Μετρό Α.Ε. «εκφράζει την ικανοποίησή της για το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή των κατασκευαστικών εταιριών, καθώς η κατασκευή του έργου θα συμβάλει ουσιαστικά στην αύξηση των θέσεων εργασίας και στο ΑΕΠ της χώρας και η ολοκλήρωσή του θα αναβαθμίσει ουσιαστικά την ποιότητα ζωής και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες της Αττικής, υποβοηθώντας συγκοινωνιακά υποβαθμισμένες έως τώρα περιοχές».

Υπενθυμίζεται πως ο διαγωνισμός για την κατασκευή του πρώτου τμήματος της γραμμής 4 βρίσκεται στο δεύτερο στάδιο, χωρίς να είναι γνωστό πότε θα υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές από τους υποψηφίους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v