Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαταγή πληρωμής 1,7 εκατ. ευρώ εμπλέκει τον όμιλο Μασούτη

Σε ανεξόφλητες απαιτήσεις της τάξεως του 1,7 εκατ. ευρώ, έναντι των οποίων εκδόθηκε ήδη διαταγή πληρωμής, εμπλέκεται ο όμιλος Μασούτη, μετά την εξαγορά της «Προμηθευτικής Τροφίμων», καθώς οι απαιτήσεις αφορούν τα shop in shop κρεοπωλεία που λειτουργούσαν στην τελευταία.

Διαταγή πληρωμής 1,7 εκατ. ευρώ εμπλέκει τον όμιλο Μασούτη

Αίτηση για έκδοση διαταγής πληρωμής που πρακτικά στρέφεται και κατά του ομίλου Μασούτη υπέβαλε η εταιρία εμπορίας κρεάτων Βουδούρης Κώνστας ΑΕ.

Η αίτηση, την οποία αναμένεται να ακολουθήσει αγωγή και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, αφορά σε απλήρωτες υποχρεώσεις της Προμηθευτικής Κρεάτων ΑΕ, η οποία εκμεταλλευόταν τα shop in shop κρεοπωλεία της αλυσίδας Προμηθευτική Τροφίμων ΑΕ που εξαγοράστηκε πρόσφατα από τον όμιλο Μασούτη. Οι υποχρεώσεις είναι ύψους 1,7 εκατ. ευρώ και προέρχονται από τις πωλήσεις εμπορευμάτων.

Τη διεκδίκηση των απαιτήσεων ανέλαβε, σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου, η δικηγορική εταιρία Νίκος Αγαπηνός.

Μετά την ανωτέρω εξαγορά, αναφέρει το Δελτίο Τύπου, η Προμηθευτική Τροφίμων Α.Ε. υπό το νέο αυτής ιδιοκτησιακό καθεστώς και με τα ίδια μηχανήματα, εγκαταστάσεις, πάγια περιουσιακά στοιχεία και προσωπικό, συνέχισε ως διάδοχη κατάσταση, στο πλαίσιο άτυπης μεταβίβασης επιχείρησης, την εκμετάλλευση των παραπάνω καταστημάτων.

Οι δικηγόροι της υπόθεσης επισημαίνουν ότι η αξία των περιουσιακών στοιχείων της Προμηθευτικής Κρεάτων Α.Ε. που περιήλθε με τον παραπάνω τρόπο στην πλήρη εκμετάλλευση του Ομίλου Μασούτη έχει αποτιμηθεί από ελεγκτική εταιρία στο ποσόν των 4.250.000 ευρώ, ενώ το προσωπικό εξακολουθεί να είναι το ίδιο, δηλαδή υπάρχουν όλα τα βασικά κριτήρια-στοιχεία που πιστοποιούν ότι πρόκειται για διάδοχη κατάσταση και άτυπη μεταβίβαση.

Με το σκεπτικό αυτό, σημειώνουν, η εταιρία Προμηθευτική Τροφίμων Α.Ε. υπό το νέο αυτής ιδιοκτησιακό καθεστώς απέκτησε το σύνολο του ενεργητικού της Προμηθευτική Κρεάτων Α.Ε. και βεβαίως κατά νόμον είναι υπεύθυνη και για το παθητικό αυτής και κατά συνέπεια και για τις υποχρεώσεις της Προμηθευτικής Κρεάτων Α.Ε. έναντι της Βουδούρης Κώνστας Α.Ε.

Για τον λόγο αυτό υπεβλήθη σε πρώτη φάση άμεσα αίτηση για έκδοση διαταγής πληρωμής της Βουδούρης Κώνστας ΑΕ κατά της Προμηθευτικής Κρεάτων Α.Ε. και στο αμέσως επόμενο στάδιο θα επακολουθήσει τακτική αγωγή και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της Προμηθευτικής Τροφίμων Α.Ε. ως διάδοχης κατάστασης, καταλήγει το Δελτίο Τύπου.

Το Euro2day.gr επικοινώνησε με ανώτατο στέλεχος του ομίλου Μασούτη, το οποίο δήλωσε ότι «είναι αβάσιμες οι αιτιάσεις» και ότι «το θέμα των εκκρεμοτήτων με την Προμηθευτική Κρεάτων έχει κλείσει εδώ και καιρό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v