Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμφωνία συνεργασίας του ΟΛΠ με το λιμάνι του Τσίνγκνταο

Η συνεργασία του ΟΛΠ-COSCO και του Qingdao Port Group έχει βασικό στόχο τη στρατηγική συνεργασία των δύο λιμένων.

Συμφωνία συνεργασίας του ΟΛΠ με το λιμάνι του Τσίνγκνταο

Υπογράφηκαν δύο συμφωνίες αφενός ανάμεσα στο Επιμελητήριο Ελληνο-Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας και την Τοπική Κυβέρνηση του Τσινγκντάο (Qingdao) και αφετέρου ανάμεσα στον ΟΛΠ-COSCO και στο Λιμάνι του Τσινγκντάο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Ελληνο-Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φώτης Προβατάς και ο Πρόεδρος του ΟΛΠ-COSCO Captain Fu Chengqiu καλωσόρισαν τον Πρώτο Αντιδήμαρχο του Qingdao κ. Wang Luming, τον Πρόεδρο του Λιμανιού του Qingdao κ. Zheng Minghui, και τα μέλη της Κινεζικής Κυβερνητικής και Επιχειρηματικής Αντιπροσωπείας, παρουσία του Προέδρου της Επιτροπής Οικονομίας της Βουλής κ. Μάκη Μπαλαούρα, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων κ. Νώντα Λαμπρακάκη, εκπροσώπων του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και της Πρεσβείας της Κίνας καθώς και 80 ηγετικών στελεχών μεγάλων κινεζικών και ελληνικών επιχειρηματικών φορέων.

Η στρατηγική συμφωνία συνεργασίας της Τοπικής Κυβέρνησης του Qingdao με το Επιμελητήριο που υπογράφηκε από τον Πρώτο Αντιδήμαρχο του Qingdao κ. Wang Luming και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου μας κ. Φώτη Προβατά, αναφέρεται στην οργανωμένη προώθηση επαφών και συνεργειών των επιχειρήσεων των δύο πλευρών στα πλαίσια μόνιμων μηχανισμών συνεργασίας.

Πρώτο βήμα η διοργάνωση μεγάλου, επιχειρηματικού συμποσίου και B2B συναντήσεων στις αρχές του 2019 στην Αθήνα με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού επιχειρηματικών φορέων από το Qingdao και η εν συνεχεία επίσκεψη στο Qingdao μεγάλης επιχειρηματικής αντιπροσωπείας μελών του Επιμελητηρίου μας.

Η συνεργασία του ΟΛΠ-COSCO και του Qingdao Port Group που υπογράφηκε από τον κ. Αθανάσιο Λιάγκο, Σύμβουλο Δικοίκησης-Μέλος του Δ.Σ. του ΟΛΠ και Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου μας και από τον Πρόεδρο του Qingdao Port Group κ. Zheng Minghui, έχει βασικό στόχο τη στρατηγική συνεργασία των δύο λιμένων με την ανάπτυξη συνεργειών σε έργα κοινού ενδιαφέροντος που θα ευνοήσουν την ανάπτυξη των logistics και θα ενισχύσουν τις θέσεις των λιμένων ως πύλες εμπορίου.

Το Qingdao βρίσκεται πολύ κοντά στο Πεκίνο, είναι μια πόλη περίπου 10 εκατομμυρίων κατοίκων, με εξαιρετικά υψηλούς δείκτες οικονομικής ανάπτυξης, και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά λιμάνια στον κόσμο, διεθνή κόμβο εμπορευματικών μεταφορών και κορυφαίο κέντρο της κινεζικής βιομηχανίας εισερχόμενης και εξερχόμενης διεθνώς κρουαζιέρας, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v