Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέλη 2021 θα κλείσει το εργοστάσιο της BSH στο Ρέντη

Γερμανική διοίκηση, ελληνική διοίκηση και εργαζόμενοι στο πρώην εργοστάσιο της Πίτσος συμφώνησαν το «λουκέτο» να μπει οριστικά στο τέλος του 2021. Η συμφωνία προβλέπει μεταξύ άλλων διατήρηση θέσεων εργασίας μέχρι το τέλος του 2021, ακόμα και αν δεν υπάρχει παραγωγή.

Τέλη 2021 θα κλείσει το εργοστάσιο της BSH στο Ρέντη

Για το τέλος του 2021 μετατέθηκε το «λουκέτο» στο εργοστάσιο της Bosch Siemens Hausegerate (BSH) στην Ελλάδα, σύμφωνα με την «Καθημερινή». Πρόκειται για το παλαιό εργοστάσιο της Πίτσος, που βρίσκεται στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη στον Πειραιά.

Η συμφωνία που επήλθε προχθές, μεταξύ γερμανικής διοίκησης, ελληνικής διοίκησης της BSH και των εργαζομένων στο εργοστάσιο, και η οποία γνωστοποιήθηκε χθες, προβλέπει το λουκέτο στο εργοστάσιο να τοποθετηθεί οριστικά στο τέλος του 2021.

Αρχικά, η γερμανική διοίκηση της BSH είχε αφήσει να εννοηθεί ότι το ιστορικό εργοστάσιο της Πίτσος θα έκλεινε στο τέλος του 2018. Οι πιέσεις ωστόσο των εργαζομένων, των πολιτικών και η αρνητική δημοσιότητα που έλαβε η συγκεκριμένη απόφαση οδήγησαν την εταιρεία να αναθεωρήσει, επιδιώκοντας μια πιο ομαλή έξοδό της από την εγχώρια παραγωγή οικιακών συσκευών. Έτσι, σύμφωνα με την «Καθημερινή», από το 2022 και μετά, η BSH θα έχει μόνον εμπορικές δραστηριότητες στη χώρα μας.

Οι εργαζόμενοι ελπίζουν ότι μέχρι τότε μπορεί να γίνει ένα «θαύμα» και να αναθεωρήσει η γερμανική εταιρεία τα σχέδιά της. Μάλιστα αυτό περιλαμβάνεται και ως όρος στη σχετική συμφωνία που έχει υπογραφεί. Επίσης, οι εργαζόμενοι είναι ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι, δεδομένου ότι η συμφωνία προβλέπει ακόμη τη διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας, μέχρι τέλους 2021, ακόμη και αν δεν υπάρχει παραγωγή. Ως συνέπεια, θα αποζημιώνονται ακόμη και αν δεν εργάζονται, ενώ έχουν ήδη συμφωνηθεί οι αμοιβές αποζημίωσης όσων θα απολυθούν στο τέλος του 2021.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v